Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Podržana najava međustope PDV-a na ukupnu turističku ponudu
Objavljeno: 24.07.2019. 19:19  
HUT pozdravlja najavljeno smanjenje PDV-a za turizam
HUT pozdravlja najavljeno smanjenje PDV-a za turizam

Pitanje konkurentnosti turističkog sektora u žarištu je svjetske turističke industrije, a pri tom je PDV jedan od ključnih čimbenika. Kao što je poznato, niz zemalja, među kojima i naši najveći konkurenti, nedavno su smanjili ili najavljuju skoro smanjivanje stope PDV-a u turizmu što će imati za posljedicu poboljšanje mogućnosti sektora te jačanje njegovog međunarodnog položaja. U takvom okruženju smanjenje PDV-a, koji je trenutno u Hrvatskoj najviši na Sredozemlju, dat će neophodan poticaj osnaživanju hrvatske turističke industrije te na taj način zadržavanje na jednom od vodećih mjesta na Sredozemlju.

Prošla i ova turistička sezona pokazale su da su godine visokog rasta turističkog prometa iza nas i da slijedi razdoblje borbe za svakog gosta. Hrvatska ostalim sredozmenim državama može konkurirati jedino kvalitetom, što znači da moramo poticati ulaganja u povećanje kvalitete ponude, smještaja i usluge.

U HUT-u smanjenje PDV-a vidimo kao učinkovitu mjeru poboljšanja konkurentnosti hrvatskog turizma, ali i ukupnog hrvatskog gospodarstva s obzirom da turizam čini 20 posto hrvatskog BDP-a, a koja može završiti povećanim ulaganjima, zaposlenosti i plaća, te posljedično i prihoda u državni proračun.  

  isprintaj članak