Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ljepota
Pojačana dlakavost više ne simbolizira muškost kao nekad
Objavljeno: 02.04.2018. 14:24  
I muškarci se depiliraju...
I muškarci se depiliraju...

Zlatni pijesci (Varna, Bugarska)


Pojačana dlakavost na prsima, rukama, pazuhu, trbuhu pa čak i na nogama, postala je nepoželjna, jednostavno nije u trendu i više ne simbolizira muškost kao nekad.

Posljednjih godina depilacija je kod muškaraca vrlo omiljena i sve je više primjenjuju. Ona je za osobe iz javnog života poput manekena, glumaca, sportaša i slično sastavni dio života. Muškarci danas posjećuju kozmetičke salone ili suvišne dlake uklanjaju sami kod kuće. Pojačana dlakavost na prsima, rukama, pazuhu, trbuhu pa čak i na nogama, postala je nepoželjna, jednostavno nije u trendu i više ne simbolizira muškost kao nekad.

Više ne postoji sezona depilacije. Suvremeni muškarac se bavi sportom, ide u saunu, solarij, na tretmane u kozmetičke salone. Stoga treba svo vrijeme izgledati fit. Dakle, biti i depiliran na željenim mjestima.

 

Koji zahvat ne šteti koži

No isto tako treba znati koji zahvat ne šteti koži i koji način je najprikladniji. Što odabrati - vosak, električni aparat, laser...? Odstraniti dlake zauvijek ili samo na neko vrijeme?

Žene se više od muškaraca odlučuju za depilaciju voskovima, depilacijskim kremama kod kuće, dok muškarci radije posjećuju kozmetičke salone ili povjerenje i prednost kod kuće daju brijaćim aparatima.

Kako bi depilacija bila uspješna, dobro je razmotriti sve metode koje su na raspolaganju i koristiti ih kombinirano. Nije preporučljivo skidati dlake s madeža zbog opasnosti za zdravlje. Depilacijske kreme se ne preporuča alergičnim osobama, a topli vosak na upaljenoj i osjetljivoj koži.


Hit je muška depilacija ispod pazuha.

 

Bez debelog krzna

Pravi momak? Pa jasno! Ali i pravi medvjed? Najbolji postupak za uklanjanje vaše uznemiravajuće dlakavosti po tijelu je:

• Pupak-pubis

I ovdje je najbolje rješenje posegnuti za aparatom za mokro brijanje britvicom i kremom. Nakon brijanja upotrijebiti blagu kremu.

• Prsa

Ako se nametnete toj šumi s vrućim voskom junačka prsa će ostati glatka do četiri tjedna. A i vi ćete biti junak nakon pretrpljene boli.

Slične rezultate postižete i s brijaćim uređajem za uklanjanje dlaka što uopće nije bolno.

Nedostatak: Nije baš bezbolno. Poštedite pigmente obrasle dlakama! 

• Pazusi

Koža ispod ruku je veoma osjetljiva. Najbolje rješenje je posegnuti za aparatom za mokro brijanje britvicom i kremom. Svakako pripaziti: ako je koža pretjerano osjetljiva, ne smije se odmah na nju nanositi dezodorans! Najbiolje je koristiti blagu kremu koju koristite nakon brijanja.

• Testisi

Još jedno osjetljivo mjesto. Mokrim brijanjem možete se porezati, ali postoje britvice za žene koje su manje grube i nježno uklanjaju dlačice. Još bolje su kreme za depiliranje. Prije toga svakako ispitati reakciju kože na unutrašnjem pregibu lakta! 

  isprintaj članak