Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Odredišta
Nekropola s približno 3000 grobova je pod zaštitom UNESCO-a
Objavljeno: 07.06.2021. 08:35  
Ibiza nisu samo cjelonoćne zabave
Ibiza nisu samo cjelonoćne zabave

Ibiza bi se mogla smatrati jednim od vodećih svjetskih mjesta za zabave, ali na ovom otoku ima mnogo više od cjelonoćnih zabava.

 

Cala Comte

Ne možete ići na Ibizu i ne provesti neko vrijeme na plaži. Naravno, ako ste netko tko više voli plivanje nego ležanje na suncu, Cala Comte je mjesto kamo biste trebali krenuti. Ovo je mjesto na kojem želite biti ako se želite družiti u moru, a plitka ga voda čini savršenim mjestom za ljude svih dobnih skupina. Ovdje biste lako mogli izgubiti cijeli dan, jednostavno se prskajući s prijateljima.

 

Muzej suvremene umjetnosti na Ibizi

Ako volite malo kulture na odmoru neizbježno posjetite Museo d’Art Contemporani. U njemu se nalaze djela nekoliko svjetski poznatih umjetnika, među kojima je i otočni Antoni Marí Ribas. S obzirom na veličinu i ugled Ibize, možda ne biste očekivali da će vas ovo mjesto oduševiti. Međutim, kvaliteta umjetnosti ovdje je doista nevjerojatna i vrijedi odvojiti nekoliko sati vašeg vremena.

 

Dalt Vila

Možda za Ibizu mislite da nema živopisnu prošlost, ali posjet Dalt Vili brzo će vam promijeniti mišljenje. Istraživanje starog grada s drevnim zidinama i kamenim ulicama zaista pomaže da otok vidite u novom svjetlu. To je izvrsno mjesto za snimanje zapanjujućih fotografija i pružit će vam uvid u korijene Ibize za koje nikada niste pomislili da postoji.

 

Puig des Molins

Ako Dalt Vila nije sasvim dovoljan da zadovolji vašu znatiželju, Puig des Molins možda je ono što tražite. Ovdje ćete pronaći nekropolu s približno 3000 grobova i arheološki muzej. Područje je pod zaštitom UNESCO-a, pa time znate da je to mjesto od životne važnosti. Iako možda nećete moći posjetiti sve grobnice, one koje možete vidjeti neće vas ostaviti razočaranima.

 

Casita Verde

Baš kao i mnoga druga mjesta na svijetu, Ibiza čini sve da pokuša biti održivija. To jasno možete vidjeti u Casita Verde, projektu eko-obrazovanja koji vode dobrovoljci. Ova farma otvorena za javnost svake nedjelje, nudi sve vrste užitaka, od žive glazbe i vegetarijanskih obroka do masaža i radionica.

 

Es Vedrà

Svatko tko je upoznat s mitologijom, posebno onom koja se odnosi na Ibizu, znat će za Es Vedru. Ovdje je navodno rođena fenička božica Tanit, a također je i mjesto u kojem su Uliksa sirene gotovo privukle u Homerovoj Odiseji. Postoji čak i basna Es Gegant des Vedrà, o dva brata koja su ovdje pošla i križala se s divom. Ne možemo obećati da ćete pronaći jednog od njih ako odete tamo, ali možda ćete snimiti neke nevjerojatne fotografije.

  isprintaj članak