Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Ilica, kojom dnevno prođe 250.000 ljudi, postala je vrlo živahna
Objavljeno: 21.05.2018. 08:11  
Ilica Q'ART u Zagrebu do 25 svibnja
Ilica Q'ART u Zagrebu do 25 svibnja

Projekt Ilica Q'ART održava se u brojnim dvorištima glavne i najduže zagrebačke ulice Ilice. To je druga godina održavanja festivalskog dijela ovog programa, kojim se želi ukazati na napuštene prostore i dovesti kulturne i druge sadržaje u gradsko središte. Pripremljen je bogat program na čak 15 mjesta.

Ilica, kojom dnevno prođe 250.000 ljudi, postala je vrlo živahna. Prazni izlozi napuštenih trgovina, odjeveni su u umjetničko ruho. Neka od napuštenih dvorišta odzvanjaju smijehom, plesnim pokretima a u njima se održavjau književne radionice i izložbe. Svim zaljubljenicima u suvremeni ples, PlatformaHR u suradnji s plesnim udrugama UPUH i PULS nudi program u dvorištima Ilice 8, Ilice 69, Ilice 87 i Ilice 124. Carstvo knjige je u Ilici 87, a Filmoljupci su u parku između Ilice i Dalmatinske, a Rokovim perivojem, iz kapelice sv. Roka, šire se tonovi klasične i jazz glazbe.

Kako bi se mogli urediti neki prostori u Zagrebu tema je izložbe Akupunktura grada u Ilici 124, a na istoj adresi nalaze se i 3D olovke s kojima u 3D može otisnuti neki predmet. Na Britanskom trgu gastronomski blogeri pripremaju do 25. svibnja, s početkom u 17 sati, hranu uz ritmove DJ-eva. Uz njih se predstavljaju i mali OPG-ovi s domaćim proizvodima.

Umjetnici iz Art Parka pripremaju 22. svibnja u popodnevnim satima glazbeno likovni događaj, a izložbe se može pogledati u Ilici 37 u galeriji Kamba i u Ilici 116 b, dok se radionica Tijelo prostora - prostor tijela organizira u Ilici 54, u čijem se susjedstvu nalazi Community radio 808.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

 

Organizatori događanja su Aleksandar Battista Ilić, konceptualni umjetnik i dekan ALU i Ivana Nikolić Popović, umjetnica i poduzetnica uz brojne suorganizatore.

(T. Radić)

  isprintaj članak