Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Ilica, kojom dnevno prođe 250.000 ljudi, postala je vrlo živahna
Objavljeno: 21.05.2018. 08:11  
Ilica Q'ART u Zagrebu do 25 svibnja
Ilica Q'ART u Zagrebu do 25 svibnja

Projekt Ilica Q'ART održava se u brojnim dvorištima glavne i najduže zagrebačke ulice Ilice. To je druga godina održavanja festivalskog dijela ovog programa, kojim se želi ukazati na napuštene prostore i dovesti kulturne i druge sadržaje u gradsko središte. Pripremljen je bogat program na čak 15 mjesta.

Ilica, kojom dnevno prođe 250.000 ljudi, postala je vrlo živahna. Prazni izlozi napuštenih trgovina, odjeveni su u umjetničko ruho. Neka od napuštenih dvorišta odzvanjaju smijehom, plesnim pokretima a u njima se održavjau književne radionice i izložbe. Svim zaljubljenicima u suvremeni ples, PlatformaHR u suradnji s plesnim udrugama UPUH i PULS nudi program u dvorištima Ilice 8, Ilice 69, Ilice 87 i Ilice 124. Carstvo knjige je u Ilici 87, a Filmoljupci su u parku između Ilice i Dalmatinske, a Rokovim perivojem, iz kapelice sv. Roka, šire se tonovi klasične i jazz glazbe.

Kako bi se mogli urediti neki prostori u Zagrebu tema je izložbe Akupunktura grada u Ilici 124, a na istoj adresi nalaze se i 3D olovke s kojima u 3D može otisnuti neki predmet. Na Britanskom trgu gastronomski blogeri pripremaju do 25. svibnja, s početkom u 17 sati, hranu uz ritmove DJ-eva. Uz njih se predstavljaju i mali OPG-ovi s domaćim proizvodima.

Umjetnici iz Art Parka pripremaju 22. svibnja u popodnevnim satima glazbeno likovni događaj, a izložbe se može pogledati u Ilici 37 u galeriji Kamba i u Ilici 116 b, dok se radionica Tijelo prostora - prostor tijela organizira u Ilici 54, u čijem se susjedstvu nalazi Community radio 808.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

 

Organizatori događanja su Aleksandar Battista Ilić, konceptualni umjetnik i dekan ALU i Ivana Nikolić Popović, umjetnica i poduzetnica uz brojne suorganizatore.

(T. Radić)

  isprintaj članak