Bosch i Mercedes-Benz pokreću pilot-projekt za uslugu automatiziranog prijevoza u San Joseu
Automatizirana vozila S-klase opremljena Boschevim i Mercedes-Benzovim sustavom vožnje i softverom pružaju uslugu prijevoza između zapadnog San Josea i središta ...
U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Uz slogan „Glazba je posvuda“ promocija Rijeke kao urbane klupske sredine
Objavljeno: 15.10.2018. 08:48  
Impulse Festival od 13. 10. – 10. 11. 2018. u Rijeci
Impulse Festival od 13. 10. – 10. 11. 2018. u Rijeci

Obljetničko, peto izdanje Impulse Festivala je iza ugla i spremno čeka da glazba ponovno bude posvuda. Podsjetimo, od 13. listopada do 10. studenog riječku publiku očekuju premijerna koncertna gostovanja, radionice i prezentacije, party, sajam ploča, neizostavni filmski segment kao i tribina. Svi programi, na više mjesta u gradu uz slogan „Glazba je posvuda" promoviraju Rijeku kao urbanu klupsku sredinu. 

 

Od brojnih događanja svakako treba izdvojiti koncertni nastup irskih post-rock velikana „God Is An Astronaut", koji u sklopu svoje europske turneje dolaze prvi put u Rijeku. Na svom jedinom koncertu u Hrvatskoj publici će predstaviti novi, deveti po redu album  "Epitaph", kao i nezaboravne uspješnice sa svojih ranijih  albuma poput „Forever Lost", "Echoes", "Suicide by Star" i "Frozen Twillight". Sve ovo bit će popraćeno posebnom rasvjetom, stoga možemo reći da nas u subotu, 13. 10. u Pogonu Kulture očekuje audio-vizualni spektakl.

 

Službena satnica koncerta:

21.00 sat – Ulaz u klub

22.30 sati – God Is An Astronaut

 

O programu:

U sklopu edukativnog segmenta festivala održat će se prezentacijska radionica Vibrabox 18. 10. u Book caffeu Dnevni boravak. Voditelji projekta Valent Samardžija i Tin Đudajek održat će radionicu na kojoj će predstaviti cjelokupno bogatstvo domaće glazbene scene, razgovarati o budućnosti domaće glazbe, ali najvažnije od svega, predstaviti novitet projekta Vibrabox, s kojim će slušatelji moći direktno utjecati na izbor glazbe koju slušaju u Dnevnom boravku.

 

Uvijek zanimljiv segment su i Impulse tribine. Ovogodišnja nam donosi razgovor o radu u glazbenoj industriji iz perspektive njezinih protagonistica. Gostuju Lucija Ivšić (Punčke, LAA, Cereal booking, Zagreb), Andrea Laurić (TIPSY, Rijeka) i Monika Marušić (LAA, The Garden, Zagreb) uz moderaciju Milje Juretić (FILTHY RICH, Rijeka). Vrijeme i mjesto razgovora: četvrtak, 25. 10., OKC Palach.

 

Subotu, 27. 10. možemo nazvati i "Danom vinila”. Naime, u Omladinskom kulturnom centru Palach već od 10 sati ujutro kreće 11. po redu Sajam ploča da bi oko 12 sati deset polaznika/ica ugrabili/e nova znanja na radionici „Mala škola vinila" koju vodi DJ Jopa. 

Večer ili točnije cijelu noć zabava se nastavlja u režiji Hrvatske Funk delegacije. Najveća putujuća karavana opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, Hrvatska Funk delegacija prvi put nastupa u Rijeci. Iza žanrovski širokog kolektiva od 16 delegata u Rijeci će u dosad nečuvenoj cjelonoćnoj back2back formaciji na četiri gramofona nastupiti njih šest: DJ Bocca Sofistifunk, DJ Venom, DJ Soul Bader, DJ Slipmat, DJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer u OKC-u Palach.

 

Povodom petog izdanja, održat će se pet svirki – osim headlinera na festivalu nastupaju: White on White (Rijeka), koji uz bend promovira album prvijenac "Out of nowhere” 19. 10. na Botelu Marina, sjajna zvijezda mlađe generacije hrvatske kantautorske scene LUCE (Zagreb) s koncertnom promocijom albuma prvijenaca „Susret" 25. 10. na Botelu Marina, a za ljubitelje buke, tu je HC / Punk večer koja će 3. 11. uz bendove Debeli Precjednik (Osijek) i Ponor (Zagreb) protresti Omladinski kulturni centar Palach.

 

Filmska umjetnost nezaobilazan je dio Impulsea pa će 2. 11. u 21 sat biti održana ekskluzivna projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma „Scream for me Sarajevo" (2017.), u režiji Tarika Hodžića u Art-kino Croatia. Scream for me Sarajevo film je koncertu održanom u nemogućim uvjetima. Priča je to o glazbenicima koji su ugrozili svoje živote kako bi došli svirati ljudima, koji su isto tako ugrozili vlastite živote da bi ih došli slušati.


Festival završava tulumom u klubu Život, 10. 11. kad je na programu „groznica subotnje večeri uz playlistu iz pakla". Impulse crew cijelu noć vrtit će Indie-New-Wave-Post-Punk-Garage-Rock-True-Black-Metal-Synth-Pop.

 

Impulse Festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci

 

  isprintaj članak