Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Uz slogan „Glazba je posvuda“ promocija Rijeke kao urbane klupske sredine
Objavljeno: 15.10.2018. 08:48  
Impulse Festival od 13. 10. – 10. 11. 2018. u Rijeci
Impulse Festival od 13. 10. – 10. 11. 2018. u Rijeci

Obljetničko, peto izdanje Impulse Festivala je iza ugla i spremno čeka da glazba ponovno bude posvuda. Podsjetimo, od 13. listopada do 10. studenog riječku publiku očekuju premijerna koncertna gostovanja, radionice i prezentacije, party, sajam ploča, neizostavni filmski segment kao i tribina. Svi programi, na više mjesta u gradu uz slogan „Glazba je posvuda" promoviraju Rijeku kao urbanu klupsku sredinu. 

 

Od brojnih događanja svakako treba izdvojiti koncertni nastup irskih post-rock velikana „God Is An Astronaut", koji u sklopu svoje europske turneje dolaze prvi put u Rijeku. Na svom jedinom koncertu u Hrvatskoj publici će predstaviti novi, deveti po redu album  "Epitaph", kao i nezaboravne uspješnice sa svojih ranijih  albuma poput „Forever Lost", "Echoes", "Suicide by Star" i "Frozen Twillight". Sve ovo bit će popraćeno posebnom rasvjetom, stoga možemo reći da nas u subotu, 13. 10. u Pogonu Kulture očekuje audio-vizualni spektakl.

 

Službena satnica koncerta:

21.00 sat – Ulaz u klub

22.30 sati – God Is An Astronaut

 

O programu:

U sklopu edukativnog segmenta festivala održat će se prezentacijska radionica Vibrabox 18. 10. u Book caffeu Dnevni boravak. Voditelji projekta Valent Samardžija i Tin Đudajek održat će radionicu na kojoj će predstaviti cjelokupno bogatstvo domaće glazbene scene, razgovarati o budućnosti domaće glazbe, ali najvažnije od svega, predstaviti novitet projekta Vibrabox, s kojim će slušatelji moći direktno utjecati na izbor glazbe koju slušaju u Dnevnom boravku.

 

Uvijek zanimljiv segment su i Impulse tribine. Ovogodišnja nam donosi razgovor o radu u glazbenoj industriji iz perspektive njezinih protagonistica. Gostuju Lucija Ivšić (Punčke, LAA, Cereal booking, Zagreb), Andrea Laurić (TIPSY, Rijeka) i Monika Marušić (LAA, The Garden, Zagreb) uz moderaciju Milje Juretić (FILTHY RICH, Rijeka). Vrijeme i mjesto razgovora: četvrtak, 25. 10., OKC Palach.

 

Subotu, 27. 10. možemo nazvati i "Danom vinila”. Naime, u Omladinskom kulturnom centru Palach već od 10 sati ujutro kreće 11. po redu Sajam ploča da bi oko 12 sati deset polaznika/ica ugrabili/e nova znanja na radionici „Mala škola vinila" koju vodi DJ Jopa. 

Večer ili točnije cijelu noć zabava se nastavlja u režiji Hrvatske Funk delegacije. Najveća putujuća karavana opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, Hrvatska Funk delegacija prvi put nastupa u Rijeci. Iza žanrovski širokog kolektiva od 16 delegata u Rijeci će u dosad nečuvenoj cjelonoćnoj back2back formaciji na četiri gramofona nastupiti njih šest: DJ Bocca Sofistifunk, DJ Venom, DJ Soul Bader, DJ Slipmat, DJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer u OKC-u Palach.

 

Povodom petog izdanja, održat će se pet svirki – osim headlinera na festivalu nastupaju: White on White (Rijeka), koji uz bend promovira album prvijenac "Out of nowhere” 19. 10. na Botelu Marina, sjajna zvijezda mlađe generacije hrvatske kantautorske scene LUCE (Zagreb) s koncertnom promocijom albuma prvijenaca „Susret" 25. 10. na Botelu Marina, a za ljubitelje buke, tu je HC / Punk večer koja će 3. 11. uz bendove Debeli Precjednik (Osijek) i Ponor (Zagreb) protresti Omladinski kulturni centar Palach.

 

Filmska umjetnost nezaobilazan je dio Impulsea pa će 2. 11. u 21 sat biti održana ekskluzivna projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma „Scream for me Sarajevo" (2017.), u režiji Tarika Hodžića u Art-kino Croatia. Scream for me Sarajevo film je koncertu održanom u nemogućim uvjetima. Priča je to o glazbenicima koji su ugrozili svoje živote kako bi došli svirati ljudima, koji su isto tako ugrozili vlastite živote da bi ih došli slušati.


Festival završava tulumom u klubu Život, 10. 11. kad je na programu „groznica subotnje večeri uz playlistu iz pakla". Impulse crew cijelu noć vrtit će Indie-New-Wave-Post-Punk-Garage-Rock-True-Black-Metal-Synth-Pop.

 

Impulse Festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci

 

  isprintaj članak