Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Trgovine ostaju i dalje otvorene samo od 9,30 do 18,30 sati
Objavljeno: 20.05.2020. 14:38  
Indija je dozvolila otvaranje prodavaonica alkoholnih pića
Indija je dozvolila otvaranje prodavaonica alkoholnih pića

Vlada Indije u utorak je dozvolila otvaranje svih prodavaonica alkoholnih pića, osim onih koje se nalaze u trgovačkim centrima i zračnim lukama.

Vlada Delhija u utorak je dozvolila otvaranje svih prodavaonica alkoholnih pića, osim onih koje se nalaze u trgovačkim centrima i zračnim lukama. To je došlo dan nakon što je vlada Delhija smanjila ograničenja u četvrtoj fazi zabrane kretanja diljem države koja je započela 18. svibnja i trajat će do 31. svibnja.

U New Delhiju se nalazi 864 prodavaonica pića, od kojih će sada otvoriti oko 600. Ostale se nalaze u u zračnim lukama i trgovačkim centrima, i ne smije ih se ponovno otvoriti prema smjernicama Ministarstva unutarnjih poslova.

850 restorana u New Delhiju koji imaju bar, odnosno u kojima se poslužuje alkoholna pića, također još uvijek ne smiju gostima posluživati alkoholna pića.

Vinod Giri, generalni direktor Konfederacije indijskih tvrtki za alkoholna pića, pozdravio je taj korak nazivajući ga "sve-dobrom situacijom" za sudionike. Rekao je: "To će pomoći u stabilizaciji industrije i pomoći vladi u ostvarivanju prihoda. Pomoći će i kupcima da kupuju alkoholna pića po svom izboru, a što neki nisu uspjeli bilo zbog velikih gužvi ili neodgovarajućih zaliha."

Sustav e-kupona koji je prošlog tjedna uvela vlada nastavit će se. Prema ovom sustavu, pojedinci se mogu prijaviti putem interneta i iskoristiti određeno vrijeme kako bi posjetili određenu prodavaonicu pića i kupili alkoholna pića bez potrebe da se pridruže redu čekanja.

Vlada je, međutim, odustala od prijedloga isporuke alkoholnih pića u kuću.

  isprintaj članak