Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
U 30 minuta odličan zdrav obrok
Objavljeno: 02.09.2017. 15:43  
Integralni drobljenac s pekmezom od šljiva
Integralni drobljenac s pekmezom od šljiva

Integralni drobljenac s pekmezom od šljiva


Sastojci za 5 obroka:

1 obrok sadrži: 450 Kcal ili 1900 Kjoule

 

Potrebno je:

¼ mlijeka

¼ l jogurta

23 dag integralnog pšeničnog brašna

8 dag meda

6 jaja

pekmez od šljiva

sol

maslac

neprerađeni šećer

 

1.Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke zajedno s medom umutite u čvrsti snijeg. Integralno brašno, jogurt, mlijeko i malo soli izmiješati u glatku smjesu. Dodajte žumanjke u smjesu i pažljivo umiješajte snijeg.

 

2.  Zagrijte pećnicu na 160°C. Drobljenac najbolje pripremite u dva ista koraka: u tavi zagrijte 2 jušne žlice maslaca. Smjesu ulijte do približno 3 cm visine u tavu. Smjesu ulijte ravnomjerno i pecite dok donja strana ne zaprimi zlatnožutu boju.

 

3. Okrenite smjesu (eventualno prije toga prepolovite ili raskomadajte na četiri dijela) i ostavite koš kratko na vatri. Zatim tavu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite još približno 10 minuta.

 

4. Najbolje drobljenac raskomadajte s dvije vilice u manje komade i ostavite na toplom mjestu. Za drugi dio drobljenca slijedite iste korake. Pospite šećerom u prahu i poslužite s pekmezom od šljiva. Uz to možete dodatno poslužiti kompot od šljiva ili sušene šljive.


Trajanje pripreme: 30 minuta

  isprintaj članak