Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
1 obrok sadrži: 450 Kcal ili 1900 Kjoula
Objavljeno: 27.04.2019. 00:16  
Integralni drobljenac s pekmezom od šljiva za pet osoba
Integralni drobljenac s pekmezom od šljiva za pet osoba

Integralni drobljenac s pekmezom od šljiva 

Sastojci za 5 obroka

 

1 obrok sadrži:

450 Kcal ili 1900 Kjoula

 

Potrebno:

¼ mlijeka

¼ l jogurta

23 dag integralnog pšeničnog brašna

8 dag meda

6 jaja

pekmez od šljiva

sol

maslac

neprerađeni šećer

 

Trajanje pripreme: približno 30 minuta

 

Postupak:

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke zajedno s medom umutite u čvrsti snijeg. Integralno brašno, jogurt, mlijeko i malo soli izmiješati u glatku smjesu. Dodajte žumanjke u smjesu i pažljivo umiješajte snijeg.

2.  Zagrijte pećnicu na približno 160 °C. Drobljenac najbolje pripremite u dva ista koraka: u tavi zagrijte 2 jušne žlice maslaca. Smjesu s rižom ulijte do približno 3 cm visine u tavu. Smjesu ulijte ravnomjerno i pecite dok donja strana ne zaprimi zlatnožutu boju. 

3. Okrenite smjesu (možete je prije toga prepoloviti ili raskomadati na četiri dijela) i ostavite još kratko na vatri. Zatim tavu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite još približno 10 minuta. 

4. Najbolje drobljenac raskomadajte s dvije vilice u manje komade i ostavite na toplom mjestu. Za drugi dio drobljenca slijedite iste korake. Pospite šećerom u prahu i poslužite s pekmezom od šljiva. Uz to možete dodatno poslužiti kompot od šljiva ili sušene šljive.

  isprintaj članak