Krvava kiša u Indiji
Postoje mnoge pretpostavke koje objašnjavaju ovo čudo, uključujući vulkanske materijale i svemirska podrijetla koje tek treba dokazati.
...
Naočale čuvaju našu najveću dragocjenost - vid
Sunčane naočale trebaju zaštititi vaše oči od štetnih sunčevih UV, kao i prašine i zagađenja oko nas ...
U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Poreču
Objavljeno: 15.01.2019. 15:01  
Ironman olimpijski triatlon 5150 stiže u Poreč 5. svibnja 2019.
Ironman olimpijski triatlon 5150 stiže u Poreč 5. svibnja 2019.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavnici javnog sektora – Istarske županije, Grada Poreča, Općine Funtana te pripadajućih turističkih zajednica potpisali su pismo namjere o podršci novoj manifestaciji koja na proljeće 2019. godine stiže u Poreč, u organizaciji Plave Lagune i vlasnika licence za Ironman, World Triathlon Corporation. 

 

Predstavnici Plave lagune potpisali su ugovor s World Triathlon Corporation, vlasnikom licence za Ironman, za utrku 5150, koja će 2019. i 2020. godine održati u Zelena Resortu. Direktor utrke bit će Goran Vrus koji je predstavio okvirni raspored i trasu utrke kroz Poreč i Funtanu koja će zasigurno privući niz triatlonaca iz regije. Riječ je o 5150 utrci, odnosno olimpijskom triatlonu, što znači 1,5 km plivanja, 40 km biciklizma i 10 km trčanja, a koja će se održati 5. svibnja 2019. godine.

 

Osim Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, utrke – što će biti njezin službeni naziv, u planu su održavanje IRONKIDS®i IRON GIRL®  utrka 6. kolovoza 2019. godine. Tako je IRONKIDS® brendirani triatlon utrka za djecu, za koje će se točne discipline i udaljenosti još dogovoriti, no biti će riječ o jednoj od tzv. fun run (zabavnih) utrka, a dionice će biti prilagođene uzrastima, dok je IRON GIRL® utrka, namijenjena isključivo sportašicama u disciplini trčanje i to pet km.  

 

Plava laguna bit će u potpunosti zadužena za organizaciju i promidžbu ove velike manifestacije, dok se javni sektor potpisivanjem pisma namjere obvezao na podršku kroz infrastrukturnu, tehničku i novčanu pomoć, s obzirom da će ova manifestacija pridonijeti promociji Poreča, Funtane i Istre kao poželjnog sportskog i zabavnog odredišta. Zajednički cilj je da ova manifestacija postane tradicionalan promotor turizma, sporta, zdravlja, raznolikosti i zabave u Istri, naglasili su iz Plave Lagune. 


  isprintaj članak