Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Prizivanje proljeća uz istarska vina
Objavljeno: 22.02.2018. 23:16  
Istarski vinari u Zagrebu 1. ožujka
Istarski vinari u Zagrebu 1. ožujka

Irena Lučić

 

Nakon uspješne prezentacije peljeških vinara u Zagrebu početkom veljače, iz udruge Vinoljupci najavljuju novo vinsko druženje. U četvrtak, 1. ožujka, s početkom od 18 sati, Zagreb će ugostiti istarske vinare koji će, zajedno sa okupljenim vinoljupcima, dobrim raspoloženjem i još boljom kapljicom pokušati otjerati zimu.

„Istarska vina i vinari omiljeni su među zagrebačkom vinskom publikom, stoga očekujemo još veći broj ljubitelja vina koji će zajedno s nama prkositi dvoznamenkastim minusima i prizivati proljeće uživajući u mirisima i okusima Istre.“ – najavila je Irena Lučić, glavna organizatorica projekta, te napomenula kako se na manifestaciji očekuje sudjelovanje desetak vinara. Kušaonica je organizirana uz podršku udruge Vinistra.

Osim kušanja vina po pristupačnim cijenama, posjetitelji će moći upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama i uživati u živoj glazbi uz slasne zalogaje. Naglasak je, naravno, na prepoznatljivim i izvornim sortama Istre: malvaziji istarskoj, teranu i muškatu momjanskom.

  isprintaj članak