Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Braća hrvatskog zmaja
Još su stari Latini govorili kako narod koji ne poznaje svoju prošlost nema ni svoju budućnost. ...
Lonely Planet proglasio najbolju regiju za putovanja u Srednjoj Aziji 2020.
Lonely Planet, australski turistički vodič, izabrao je Srednju Aziju kao najbolju regiju za putovanje u 2020. godini. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
U Istri je ostvaren povijesno rekordan lipanj
Objavljeno: 01.07.2017. 09:44  
Istra je u mjesecu lipnju prvi puta ostvarila više od 4 milijuna noćenja
Istra je u mjesecu lipnju prvi puta ostvarila više od 4 milijuna noćenja

Turistička zajednica Istarske županije s posebnim ponosom objavljuje da je u Istri u mjesecu lipnju prvi puta ostvareno više od 4 milijuna noćenja. Prisjetimo se, u toj je regiji prošle godine u tom mjesecu ostvareno tri milijuna noćenja, tako da će ovogodišnji rezultat lipnja biti gotovo 37 posto jači, što znači više od milijun noćenja samo za mjesec lipanj.

S takvim brojkama pred- i posezona izgledaju puno bolje i nakon niz godina sustavnog rada, odlične suradnje privatnog i javnog sektora, zajedničkog rada svih nositelja razvoja na pripremi turističke sezone te stalno poboljšanja uvjeta boravka gostiju, očigledno se vraća uloženi trud.

Istra time dokazuje da je dobro organizirano turističko odredište, a veliku ulogu ima privatni sektor koji je osmislio vrlo kvalitetnu ponudu s pogođenim odnosom cijena te znatno uložio u podizanju razine kvalitete smještaja kao i u organizaciji vrhunskih događanja poput: Swatch Beach Volleyball Major Seriesa, Open Air Festivala, Beach Pola u Rovinju, Sea Star Festivala u Umagu, Rise Up Festivala u Poreču i sl., koji u pred- i posezoni postaju poticaj dolasku brojnih gostiju.

 

  isprintaj članak