Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
U Istri je ostvaren povijesno rekordan lipanj
Objavljeno: 01.07.2017. 09:44  
Istra je u mjesecu lipnju prvi puta ostvarila više od 4 milijuna noćenja
Istra je u mjesecu lipnju prvi puta ostvarila više od 4 milijuna noćenja

Turistička zajednica Istarske županije s posebnim ponosom objavljuje da je u Istri u mjesecu lipnju prvi puta ostvareno više od 4 milijuna noćenja. Prisjetimo se, u toj je regiji prošle godine u tom mjesecu ostvareno tri milijuna noćenja, tako da će ovogodišnji rezultat lipnja biti gotovo 37 posto jači, što znači više od milijun noćenja samo za mjesec lipanj.

S takvim brojkama pred- i posezona izgledaju puno bolje i nakon niz godina sustavnog rada, odlične suradnje privatnog i javnog sektora, zajedničkog rada svih nositelja razvoja na pripremi turističke sezone te stalno poboljšanja uvjeta boravka gostiju, očigledno se vraća uloženi trud.

Istra time dokazuje da je dobro organizirano turističko odredište, a veliku ulogu ima privatni sektor koji je osmislio vrlo kvalitetnu ponudu s pogođenim odnosom cijena te znatno uložio u podizanju razine kvalitete smještaja kao i u organizaciji vrhunskih događanja poput: Swatch Beach Volleyball Major Seriesa, Open Air Festivala, Beach Pola u Rovinju, Sea Star Festivala u Umagu, Rise Up Festivala u Poreču i sl., koji u pred- i posezoni postaju poticaj dolasku brojnih gostiju.

 

  isprintaj članak