Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Pozvan i austrijski kancelar Sebastian Kurz da izrekne blaže mjere putnicima u Istru
Objavljeno: 16.09.2020. 20:08  
Istra poziva Sloveniju i Austriju da otvore svoje granice za turiste
Istra poziva Sloveniju i Austriju da otvore svoje granice za turiste

Snimila: Sanja Piljić

Nakon 280 potvrđenih slučajeva novih infekcija koronavirusom i šest smrtnih slučajeva u Hrvatskoj, Istra, koja nema novih slučajeva zaraze korona virusom, poziva Sloveniju i Austriju da provode epidemiološke mjere za pojedine županije, a ne za državu u cjelini.

"Središnji dio turističke sezone je iza nas. Također smo pokazali da dobrom strategijom možemo osigurati sigurnost domaćeg stanovništva i turista” - napisala je županijska uprava u pismu slovenskom premijeru Janezu Janši uz podršku gradonačelnika svih deset gradova hrvatske Istre. Tamo posljednjeg dana nije potvrđena nova zaraza novim korona virusom, dok je diljem Hrvatske potvrđeno 280, a šest zaraženih osoba je umrlo.

Istra očekuje da će Slovenija pokrenuti slične korake koji će omogućiti slobodno kretanje građana između Slovenije i Hrvatske Istre. Danas je pozvan i austrijski kancelar Sebastian Kurz da izrekne blaže mjere putnicima u Istru. Austrija je poput Slovenije prošlog mjeseca stavila Hrvatsku na svoj crveni popis kako bi ograničila širenje zaraze korona virusom.

  isprintaj članak