Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Izložba "Crvena - boja strasti" održat će se u razdoblju od 5. do 12. studenog 2020.
Objavljeno: 03.11.2020. 15:51  
Italian Design Day 2020. – Izložba „Crvena – boja strasti“ u Zagrebu
Italian Design Day 2020. – Izložba „Crvena – boja strasti“ u Zagrebu

Vespa Primavera

Dan talijanskog dizajna je manifestacija koju se 5. studenog obilježava u cijelom svijetu, s namjerom da ljudima približi talijanski dizajn i kulturu uopće. Glavna tema cjelokupnog ovogodišnjeg obilježavanja jest: "Dizajniranje budućnosti.  Razvoj, inovativnost. Održivost i  ljepota".

Tim povodom se u Zagrebu upravo postavlja izložbu pod nazivom "Crvena - boja strasti" (tal. "Rosso - il colore della passione"), a održat će se u razdoblju od 5. do 12. studenog 2020. godine.

Izložbu organizira Ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu, (ICE - ITA - Agencija), uz potporu Veleposlanstva Italije u Republici Hrvatskoj i u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu Zagreb, u čijem će se predvorju i održati. 

Na izložbi će biti predstavljeni kultni predmeti renomiranih talijanskih dizajnera, većinom svakodnevne upotrebne vrijednosti, isključivo u crvenoj boji.

Posjetitelji će moći vidjeti niz poznatih talijanskih klasika; npr. kultnu Vespu, Bialettijevo kuhalo za vodu, fotelju "Vanity Fair", Martinellijevu stolnu lampu, "vreću" za sjedenje, itd.

Svoje poimanje trenutnog stanja u talijanskom i svjetskom dizajnu, s posebnim osvrtom na zagrebački postav, na otvorenju će predstaviti Matteo Ragni, jedan od najnagrađivanijih talijanskih dizajnera naraštaja i trenutni kreativni direktor niza talijanskih tvrtki.

Također, ova je izložba zamišljena i kao odavanje počasti nedavno preminulom dizajneru Aldu Brovarone, genijalnom članu elitnog studija Pininfarina koji je zaslužan za identitet Ferrarija kao sinonima talijanske i svjetske elitnosti u dizajnu.

Ovo je tek jedno od niza događanja koja slijede narednih mjeseci u području talijanskog dizajna i ljepote, u organizaciji Veleposlanstva Italije u RH, Talijanskog instituta za kulturu i ICE-a - Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu.

Izložba "Crvena - boja strasti" održava se u predvorju Talijanskog instituta za kulturu, Preobraženska 4, i ostaje otvorena do 12. studenog 2020. godine.

Ostvarena je u suradnji sa Zagreb Design Weekom a može je se posjetiti svaki radni dan od 9 sati do zatvaranja i to ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom do 16,30 sati, srijedom u 17,30 i petkom so 14 sati. Ulaz je besplatan.

  isprintaj članak