Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Spot donosi snažan kontrast ranjive intime glazbenice i surove prirode istarskog rta Kamenjaka
Objavljeno: 21.05.2021. 07:22  
Izopačena igra seksi mandolinistice u Istri
Izopačena igra seksi mandolinistice u Istri

Sanja Vrančić 

Sanja Vrančić, jedna od najcjenjenijih mandolinistica u ovom dijelu Europe, za potrebe snimanja novog spota razgolitila se metaforički i doslovno.

Spot za instrumentalnu obradu na mandolini pjesme „Wicked Game” Chrisa Isaaka snimila je na istarskom rtu Kamenjak.

„Ovu sam pjesmu zavoljela jer pjeva o strasti, puna je prikrivene erotike. Autor Chris Isaak pisao je o ženi koju je u dijelu života opsesivno volio. Uspio mi je prenijeti svoje osjećaje. Ispreplele su nam se niti na neki neobjašnjiv način” - kazala je Sanja Vrančić te dodala: „Pjesma govori o žudnji, o snazi strasti koja obuzme čovjeka i oduzme mu moć racionalnog razmišljanja. Strast kao prirodni opijum meni je neiscrpan izvor nadahnuća."

Otkrila je i kako je upravo s ovom pjesmom započela stvaranje samostalnog albuma, no javnosti ju je predstavila tek treću u nizu. Prethodni spot snimala je u Nacionalnom parku Kornati, a najnoviji u području zaštićene prirode Kamenjak.

„Oba mjesta su me dojmila kao divljine netaknute ljepote, neukrotivog i prkosnog karaktera.  Prepoznajem i kod sebe neke od tih osobina. Snaga vjetra i sunca koja je rastjeravala sive oblake, savršeno se stopila uz jurnjavu terenca po putovima surovog Kamenjaka” - rekla je instrumentalistica koju nazivaju i „The Mandolin Woman".

Budući da je sama stvarala scenarij za spot, osjetila je potrebu dati kontrast kadrovima surove prirode. Zato se ogolila prikazujući svoju nježnu i ranjivu stranu, upravo onu koja stradava u situacijama kakva je opjevana pjesmom „Wicked Game". Pritom je priznala da se i sama našla u tome što Isaak naziva izopačenom igrom.

 „Nema jače sile od magnetske privlačnosti. Ona, koliko je ugoda, često je i sinonim za bol. Događa se kad strast poveže dvije pogrešne osobe” - komentirala je Sanja Vrančić te otkrila da ne zna dati savjet kako razumom obuzdati osjećaje jer i sama dopušta da je vode osjećaji. 

 

Pjesmu „Wicked Game" te prateći spot radila je s ekipom s kojom stvara cijeli album.

Aranžman pjesme uz Sanju Vrančić potpisuje Nikola Radivojević, a produkciju spota Tomislav Dugandžić.

Videospot: https://www.youtube.com/watch?v=KxFscnS9Ol4

 

Pjesma:

Sanja Vrancic: "Wicked Game" Instrumental Mandolin Cover

Autor: Chris Isaak

Aranžman: Sanja Vrančić, Nikola Radivojević

Mix: Nikola Radivojević

Produkcija: Nikola Radivojević, Sanja Vrančić

Audio master: Igor Pauk

Studio: Analog Mind Studio (Beograd, Srbija)

Gitara i klavijature: Nikola Radivojević

Bas gitara: Nino Krznar

Bubnjevi: Sebastijan Kerekeš

 

Spot:

Video produkcija: Tomislav Dugandžić

Scenarij: Sanja Vrančić

Visažistica: Katarina Jukić ex Maglov

Fotografije: Sanja Lydia Kulušić

  isprintaj članak