Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Znate li kako lako narezati tvrdo kuhano jaje?
Objavljeno: 12.10.2019. 09:52  
Jaja
Jaja

Znate li sve potrebno o jajiima?

- Tvrdo kuhano jaje lakše ćete narezati ako nož umačete u vruću vodu.

- Jeste li ikada pohali tvrdo kuhano jaje? Niste? Pokušajte. Ohlađeno skuhano jaje narežite na ploške, panirajte kao i sve ostalo i pohajte na maslacu.

- Ako ste prepekli jaja u posljednji trenutak dodajte još jedno sirovo jaje.

- Priljepljena jaja za dno tavice odlijepit će para ako ih poklopite poklopcem i ostavite trenutak da odstoje.

- Dok tučete bjelanjak stavite malo limunovog soka da snijeg bude čvršći.

- Svježe jaje prepoznat ćete po hrapavoj ljusci.

- Niste li vješti u odvajanju žumanjka od bjelanjka stiže pomoć; uzmite lijevak i razbijte jaje u njega. Žutanjak će ostati u lijevku, a bjelanjak iscuriti.

- Jaja koja držite u hladnjaku neka prije kuhanja stoje pola sata na sobnoj temperaturi.

- Žutanjak će u tvrdo kuhanom jajetu biti točno u sredini ako ga prilikom kuhanja okrećete.

  isprintaj članak