Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Novac za prilagođavanje javnih površina osobama s invaliditetom
Objavljeno: 05.09.2012. 14:05  
Javni poziv za program unapređenja ponude u turizmu
Javni poziv za program unapređenja ponude u turizmu

Radi stvaranja nove i podizanja postojeće kakvoće turističke ponude, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa unapređenja turističkog sektora „Korak više“ u za koji je predviđeno 7,4 milijuna kuna. Sufinanciranje odobrenih projekata provodit će se kroz poticanje povećanja konkurentnosti odredišta i izjednačavanje konkurentnosti na otocima, a prijaviti se mogu projekti koji se odnose na obnovu i opremu plovnih i plutajućih objekata te drugih sadržaja uz vodu, proizvodnju izvornih suvenira i autohtonih eno-gastronomskih proizvoda, prilagođavanje javnih površina osobama s invaliditetom, izradu studija za realizaciju greenfield i brownfield projekata te subvenciju razlike cijene vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca i dr.

Javni poziv je otvoren do 1. listopada 2012., a za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem ovog programa kandidirati se mogu pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, znanstveno-obrazovne ustanove, klubovi, sportske organizacije, umjetničke organizacije,  jedinice regionalne i lokalne samouprave te pravne i fizičke osobe koji se bave pružanjem usluga smještaja u hotelima na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca. Više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na webu Ministarstva turizma - http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936 .

Podsjećamo, Program unapređenja turističkog sektora „Korak više“ jedan je od osam programa za dodjelu potpora i poticaja, koje je Ministarstvo pripremilo za ovu godinu. Ukupna vrijednost svih osam programa je 32 milijuna kuna, a namijenjeni su jačanju cjelokupne konkurentnosti hrvatskog turizma kroz partnerstvo s javnim, privatnim i građanskim sektorom.


  isprintaj članak