Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Kada da, kada ne spustiti naslon sjedala
Objavljeno: 09.11.2019. 12:03  
Je li nepristojno spustiti naslon sjedala u zrakoplovu
Je li nepristojno spustiti naslon sjedala u zrakoplovu

Snimio: Željko Marušić

 

Jednako koliko mrzim kada netko spusti sjedalo u zrakoplovu, neugodno mi je to učiniti sa svojim. Naravno, pod uvjetom da ne sjedite u redu kod izlaza za nuždu budući da ga je tada nemoguće spustiti. Dobili ste više prostora, ali sjedit ćete neudobnije.

 

Kada da, kada ne spustiti naslon sjedala

Naslon sjedala uvijek treba biti uspravno postavljen prilikom rulanja (vožnje) zrakoplova po pisti, uzlijetanja i slijetanja. Tada glasovne naredbe kabinskog osoblja treba bezuvjetno slušati. Razlog su zrakoplovne nesreće koje se najčešće događaju upravo kroz te tri faze leta, a dođe li do njih, manje ćete stradati i lakše će vas spasiti.

 

Što je pristojno

Pristojno bi bilo naslon sjedala spustiti do polovice kako bi putniku iza sebe ostavili dovoljno prostora za sjedenje. Uvijek treba biti podignuto za vrijeme posluživanja obroka!

Najbolje je obratiti se putniku iza sebe i zamoliti ga dozvolu da spustite naslon sjedala.

Najgore je pritisnuti dugme i naglo ga spustiti. Nikada ne znate ima li putnik iza vas na stolčiću ispred sebe laptop, neku hranu ili napitak.

No, i putnik iza vas treba biti razuman i ukoliko vam ne dozvoli spuštanje naslona sjedala treba reći za koliko minuta to smijete učiniti.

 

Što kod dugih letova

Kod dugih letova gotovo svi putnici spuštaju naslone sjedala i preostaje vam samo ljubaznost u trenucima dok se poslužuje i jede hranu. 


  isprintaj članak