Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


Vinarije na Festivalu traminca u Iloku s nestrpljenjem su iščekivale dodjelu nagrada
Objavljeno: 18.06.2019. 16:35  
Jedinstveni festival glazbe, enologije i gastronomije, DunavArt Festival, održat će se 28. lipnja u Vukovaru, 29. lipnja u Kopačkom ritu i Erdutu te 5. i 6. srpnja 2019. u Iloku
Jedinstveni festival glazbe, enologije i gastronomije, DunavArt Festival, održat će se 28. lipnja u Vukovaru, 29. lipnja u Kopačkom ritu i Erdutu te 5. i 6. srpnja 2019. u Iloku

Jedinstveni festival glazbe, enologije i gastronomije, DunavArt Festival, održat će se 28. lipnja u Vukovaru, 29. lipnja u Kopačkom ritu i Erdutu te 5. i 6. srpnja 2019. u Iloku. 

Vinarije na Festivalu traminca u Iloku s nestrpljenjem su iščekivale dodjelu nagrada za međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja, DunavArt.

 

Ovogodišnji ukupni šampion ocjenjivanja vina je Iločki podrumi Traminac izborna berba prosušenih bobica 2011. S osvojena 94,3 boda. zasluženo je osvojio Veliku zlatnu medalju i naslov šampiona ocjenjivanja!

 

Ostala zlatna vina Iločkih podruma su:

Graševina vrhunsko vino 2017 – 85,7 bodova – Zlatna medalja

Chardonnay vrhunsko vino 2018 – 87,0 bodova – Zlatna medalja

Traminac vrhunsko vino 2018 – 86,7 bodova – Zlatna medalja

Traminac Principovac 2015 – 88,0 bodova – Zlatna medalja

Međunarodnu komisiju za ocjenjivanje vina sačinjavali su domaći i licencirani ocjenjivači iz podunavskih zemalja, pod predsjedanjem prof. dr. Bernarda Kozine.

 

Dodjela nagrada i priznanja te smotra vina i kušanja održat će se 6. srpnja 2019. godine u sklopu cjelovitog programa manifestacije Festivala u Iloku, a bogati program uključuje izložbe i koncerte, a oba dana završavaju druženjem u Starom podrumu. 

Uz već prepoznatljivu manifestaciju Vinkovo u Iloku, Noć vina i Iločku berbu grožđa, Ilok je postao domaćinom novih i originalnih manifestacija, a među njima je osim Dunav Art Festivala i 1. Festival Traminca održan 15. i 16. lipnja ove godine, koji je zabilježio odličnu posjećenost.

Održane su mnogobrojne radionice, među kojima je glavna enologinja Iločkih podruma Vera Zima, predstavila sedam od ukupno osam traminaca na radionici. Čast je da su vina domaćina zapravo ne samo u toj već i u usporednim radionicama pokazala iznimnu čistoću i osobine koje su ih izdvajale od ostalih vina. Na svim radionicama kušalo se preko 50 uzoraka traminca.

Održana je i gala večera na kojoj je kuhao Tom Gretić te promenadno kušanje traminaca u svečanom paviljonu na Principovcu.

  isprintaj članak