Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Uz odrezak poslužite džem od brusnica i tjesteninu
Objavljeno: 22.10.2020. 09:41  
Jelenji odresci u lovačkom umaku s vrganjima
Jelenji odresci u lovačkom umaku s vrganjima

Jelenji odresci u lovačkom umaku s vrganjima

Recept restorana Lovački rog, Karlovac

 

Sastojci:

2 jelenja odreska

1 žlica sušene majčine dušice 

portugizac ili cherry

30 dag vrganja

svježe mljeveni bijeli papar

3 dag maslaca

1,5 dcl vrhnja

zrna bijelog papra 

1/2 žlice crnog papra 

2 kozjaka

3 dag slanine

sol

1 žlica ulja

 

Priprema:

Odreske operite i obrišite. Zrna bijelog papra stucite i pomiješajte s majčinom dušicom i zrncima crnog papra. Odreske uvaljajte u tu smjesu, prelijte ih s portugiscem ili cherryjem, poklopite i pustite da se marinira četiri sata, pritom ih često okrećite. 

Kozjak i krasulju sitno nasjeckajte. Slaninu narežite na kockice. Gljive očistite i narežite na ploške. 

Slaninu popržite, pola kozjaka i gljiva popržite 1 minutu sa slaninom, posolite i pirjajte 5 minuta. 

Odreske dobro ispecite na maslacu i ulju. 

Preostali kozjak s preostalim portugiscem ili cherryjem i vrhnjem stavite na masnoću od pečenja i to malo prokuhajte, zatim tu smjesu posolite i popaprite. 

Odreske posložite na tanjur, prekrijte gljivama i prelijte umakom. 

Uz to poslužite džem od brusnica i tjesteninu.

  isprintaj članak