Uz odrezak poslužite džem od brusnica i tjesteninu | Objavljeno: 22.10.2020. 09:41 |
Jelenji odresci u lovačkom umaku s vrganjima
Recept restorana Lovački rog, Karlovac
Sastojci:
2 jelenja odreska
1 žlica sušene majčine dušice
portugizac ili cherry
30 dag vrganja
svježe mljeveni bijeli papar
3 dag maslaca
1,5 dcl vrhnja
zrna bijelog papra
1/2 žlice crnog papra
2 kozjaka
3 dag slanine
sol
1 žlica ulja
Priprema:
Odreske operite i obrišite. Zrna bijelog papra stucite i pomiješajte s majčinom dušicom i zrncima crnog papra. Odreske uvaljajte u tu smjesu, prelijte ih s portugiscem ili cherryjem, poklopite i pustite da se marinira četiri sata, pritom ih često okrećite.
Kozjak i krasulju sitno nasjeckajte. Slaninu narežite na kockice. Gljive očistite i narežite na ploške.
Slaninu popržite, pola kozjaka i gljiva popržite 1 minutu sa slaninom, posolite i pirjajte 5 minuta.
Odreske dobro ispecite na maslacu i ulju.
Preostali kozjak s preostalim portugiscem ili cherryjem i vrhnjem stavite na masnoću od pečenja i to malo prokuhajte, zatim tu smjesu posolite i popaprite.
Odreske posložite na tanjur, prekrijte gljivama i prelijte umakom.
Uz to poslužite džem od brusnica i tjesteninu.
![]() |