Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Jesu li putnici pokriven svojim putnim zdravstvenim osiguranjem u slučaju oboljenja od koronavirusa
Objavljeno: 14.03.2020. 15:50  
Jeste li rezervirali godišnji odmor i predomislili se?
Jeste li rezervirali godišnji odmor i predomislili se?

Snimio: Željko Marušić

 

Putnička agencija ltur, upravo je poslala obavijest svim putnicima, sadašnjim i mogućim budući u želji da objasne koji način izbora i rezervacije putovanja je najbolji.

Tako tvrde da paket aranžman nudi veliku korist u odnosu na rezervaciju jedne usluge. Njime, na primjer, odmor dobivate kao cjelovit (kompletan) paket i putnici obično imaju koristi zbog znatno boljih uvjeta i nižih cijena. Putnici s paket aranžmanima uživaju u svom odmoru bezbrižno i bez stresa jer se ne moraju brinuti kad će stići u izabrano odredište ili u hotelsku sobu. U paket aranžmanu su smještaj, let, dolazak i prijevoz do hotela već uključeni u cijenu rezervacije, a u velikom broju država – članica Europske unije, često je uključen čak i prijevoz vlakom do zračne luke. Nuz sve to, na licu mjesta, u odredištu, postoji kontakt osoba koja će vam savjetovati kako svoj odmor učiniti što savršenijim. I najveća prednost u ovo nemirno vrijeme je što je svaki putnik zaštićen čak i u slučaju krize.

Sve to štedi puno poslova na planiranju i osvarivanju putovanja.

 

Mogu li sigurno otići na odmor unatoč koronavirusu?

Najbolje se obratiti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i pratiti priopćenja Kriznog stožera za Covid-19 koji su presudni za procjenu sigurnosnog stanja u pojedinim zemljama. Ukoliko krećete na put stalno se informirajte o trenutnim podacima vezanim uz putovanje i sigurnosti u odabranoj državi za odmor.

 

Mogu li otkazati svoje putovanje zbog koronavirusa?

Ako je izdano trenutačno upozorenje o putovanju u dotičnu zdržavu ili putovanje više nije moguće zbog ograničenja od strane odredišne ​​zemlje (npr. ako ste željeli otputovati iz Njemačke u SAD), možete to putovanje ponovno rezervirati za neko drugo vrijeme ili ga otkazati.

Ako se nalazite u karanteni i zbog toga ne možete letjeti ili živite u gradu ili regiji iz kojeg više ne možete stići do zračne luke, ali za vaše ljetovanje nema ograničenja ulaska, besplatni otkaz putovanja nažalost nije moguć. Ako ste sklopili putno zdravstveno osiguranje, možda ćete uspjeti vratiti novac u ovom slučaju.

Otkazivanje putovanja je moguće u skladu s općim uvjetima putovanja koje donosi svaka putnička agencija. Možete ih pronaći na web mjestu putničke agencije i u svojim putnim ispravama.

 

Jesam li pokriven svojim putnim osiguranjem u slučaju oboljenja od koronavirusa?

Već imate koronavirus?  Obratite se osiguravajućoj kući kod koje ste ugovorili putno zdravstveno osiguranje. 

 

Bojite se zaraze na putovanju?

Još niste započeli svoje putovanje i bojite se da ćete na njemu oboljeti od koronavirusa i sada želite odustati od putovanja? To neće biti moguće budući da zabrinutost zbog bolesti ne može biti razlog otkaza putovanja. 

No, postoji izuzetak! Ukoliko organizator putovanja ne može jamčiti vaše putovanje (npr. zbog toga što je vaš hotel pod karantenom) ili postoji upozorenje od nadležnih institucija u državi za vaše odredište putovanja u tim slučajevima će vaše putovanje biti otkazano besplatno.

 

Što se događa ako je moj hotel u odredišnom području pod karantenom prije putovanja?

Ako je vaš hotel već stavljen u karantenu prije odlaska, a ako se to odnosi i na vrijeme vašeg boravka, putnička agencija ne može jamčiti putovanje. U tom slučaju možete ponovno rezervirati putovanje u neko drugo odredište, ili u isto kada područje izađe iz karantene, ili otkazati ga ako je potrebno. 

  isprintaj članak