Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kolumna
Koji je glavni poticaj naših života?
Objavljeno: 21.05.2021. 06:39  
Jeste li se ikada zapitali što nas motivira?
Jeste li se ikada zapitali što nas motivira?

Osobno sam imao promašaja u životu od kojih su me neki tvrdo spustili na zemlju. I tek tada sam dobio poticaj da potrebno temeljito promijenim. Smogao sam snagu ustati i krenuti naprijed maknuvši nepotrebne ljude, stvari i razmišljanja od sebe.

Naučio sam osjetiti sadašnjost i ne misliti o prošlosti jer zadržati se na nepromjenjivoj prošlosti gubiti je energiju i ne služi nikakoj svrsi i stvaranju bolje budućnosti. Naime, stalno razmišljanje o prošlosti potiče naše strahove da će nas se "osvetiti” učinjeno ili neučinjeno, a oni su naši neprijatelji! Bojimo se tih strahova koje možemo obuzdati. Učinimo li to krenut ćemo stazama svijetle budućnosti. Tako je, strah treba obuzdati i to će nam dati dodatnu snagu. 

Ako zbog straha ne poduzmemo prvi korak neće doći ni do drugog. Ostat ćemo prikovani na mjestu i postati dio prošlosti jer će život prolaziti mimo nas. Izgubit ćemo sadašnjost.

Stoga se pokrenite i ne razmišljajte o propuštenim mogućnostima već krenite dalje i stvorite nove mogućnosti koje ćete sada ostvariti. Ne razmišljajte o propuštenim ili promašenim ljubavima. Čeka vas još najmanje milijun ljudi kojima biste bili najbolja, najdraža i najljubljenija osoba! Ne razmišljajte o neuspjesima u poslu. Čekaju vas nove radne pobjede riješite li se straha! 

Glavni poticaj (motivator) smo mi sami i sami možemo stvoriti zamah za buduće pobjede u bilo kojem dijelu života! Brinite se za sebe, učite, učite, učite, i naprijed do uspjeha!

 

Radite na sebi kao mrav, ali nema rezultata? 

Pokušajte shvatiti jeste li si u životu postavili pravi cilj. Želite li biti netko drugi, osoba koja vam je podsvjesno uzor, ili biti upravo vi – osoba vrijedna pozornosti i ljubavi? A možda mislite da stojite na mjestu, a napredak je očit, ali ga vi ne vidite?

Stoga počnite voditi dnevnik u koji ćete upisivati želje i planove, a onda uz njih ostvareno. U početku će vam se to činiti nepotrebno i glupo, ali ćete s vremenom vidjeti kako će on biti dodatan izvor podstreka da život podredite sebi!

Sretno!

  isprintaj članak