Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Stara kokoš je tvrda?
Objavljeno: 24.05.2019. 12:45  
Juha - Savjeti kako skuhati izvrsnu juhu
Juha - Savjeti kako skuhati izvrsnu juhu

Praktični savjeti za domaćinstvo

 

Juha

- Pjenu što se stvara tijekom kuhanja juhe treba skidati kako bi juha ostala bistra. Tek nakon što ste odstranili svu pjenu, posolite juhu.

- Kosti od kojih ćete kuhati juhu držite prije kuhanja jedan sat u hladnoj vodi. Za kuhanje uzmite drugu čistu vodu i dodajte zelenje.

- Presolili ste juhu! Ogulite polovicu jabuke i stavite je u juhu. Pokupit će višak soli.

- Stara kokoš je tvrda? Kako bi bila mekanija, očišćenu je dobro istraljajte uljem i ostavite je odležati 24 sata.

- Kad spremate juhu za drugi dan, morate je svakako procijediti, inače će potamniti i dobit će jak miris.

- Tvrde okruglice od krupice izvadite iz juhe i na nekoliko minuta stavite u hladnu vodu. Zatim ih vratite u vrelu juhu i postat će rahle.

- Juha jednom drugačije! Prepržite kriške kruha, stavite ih na tanjur, pospite ribanim sirom i prelijte juhom.

  isprintaj članak