Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Stara kokoš je tvrda?
Objavljeno: 24.05.2019. 12:45  
Juha - Savjeti kako skuhati izvrsnu juhu
Juha - Savjeti kako skuhati izvrsnu juhu

Praktični savjeti za domaćinstvo

 

Juha

- Pjenu što se stvara tijekom kuhanja juhe treba skidati kako bi juha ostala bistra. Tek nakon što ste odstranili svu pjenu, posolite juhu.

- Kosti od kojih ćete kuhati juhu držite prije kuhanja jedan sat u hladnoj vodi. Za kuhanje uzmite drugu čistu vodu i dodajte zelenje.

- Presolili ste juhu! Ogulite polovicu jabuke i stavite je u juhu. Pokupit će višak soli.

- Stara kokoš je tvrda? Kako bi bila mekanija, očišćenu je dobro istraljajte uljem i ostavite je odležati 24 sata.

- Kad spremate juhu za drugi dan, morate je svakako procijediti, inače će potamniti i dobit će jak miris.

- Tvrde okruglice od krupice izvadite iz juhe i na nekoliko minuta stavite u hladnu vodu. Zatim ih vratite u vrelu juhu i postat će rahle.

- Juha jednom drugačije! Prepržite kriške kruha, stavite ih na tanjur, pospite ribanim sirom i prelijte juhom.

  isprintaj članak