Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Juha kao glavno jelo
Objavljeno: 05.07.2019. 14:45  
Juha na vrtlarski način
Juha na vrtlarski način

Juha na vrtlarski način

 

Potrebno je: 

2 glavice crvenog luka

1/2 korijena celera

2 mrkve

125g špinata

1 žlica maslaca ili margarina

1l mesne juhe (mesna kocka)

1 vezica svježe zeleni (peršin, mladi crni luk)

1 šalica zelenog graška

malo soli

malo muskatnog oraščića.

 

Priprema: 

Oguliti luk, celer i mrkvu i izrezati sve na krupnije kockice (1/2 cm). Oprati špinat i izrezati ga na duguljaste komade.

U posudi rastopiti maslac ili margarin. Dodati luk i povrće i pirjati pet minuta.

Oprati zelen i sitno ga isjeckati. Dodati malo muskata i posoliti.

Napraviti knedlice i spuštati ih u juhu. Dodati grašak i ostaviti juhu na srednjoj temperaturi sve dok knedlice ne isplivaju na površinu. 

Maknuti juhu s kuhala i poslužiti.

  isprintaj članak