Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Juha kao glavno jelo
Objavljeno: 05.07.2019. 14:45  
Juha na vrtlarski način
Juha na vrtlarski način

Juha na vrtlarski način

 

Potrebno je: 

2 glavice crvenog luka

1/2 korijena celera

2 mrkve

125g špinata

1 žlica maslaca ili margarina

1l mesne juhe (mesna kocka)

1 vezica svježe zeleni (peršin, mladi crni luk)

1 šalica zelenog graška

malo soli

malo muskatnog oraščića.

 

Priprema: 

Oguliti luk, celer i mrkvu i izrezati sve na krupnije kockice (1/2 cm). Oprati špinat i izrezati ga na duguljaste komade.

U posudi rastopiti maslac ili margarin. Dodati luk i povrće i pirjati pet minuta.

Oprati zelen i sitno ga isjeckati. Dodati malo muskata i posoliti.

Napraviti knedlice i spuštati ih u juhu. Dodati grašak i ostaviti juhu na srednjoj temperaturi sve dok knedlice ne isplivaju na površinu. 

Maknuti juhu s kuhala i poslužiti.

  isprintaj članak