Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Juha kao glavno jelo
Objavljeno: 05.07.2019. 14:45  
Juha na vrtlarski način
Juha na vrtlarski način

Juha na vrtlarski način

 

Potrebno je: 

2 glavice crvenog luka

1/2 korijena celera

2 mrkve

125g špinata

1 žlica maslaca ili margarina

1l mesne juhe (mesna kocka)

1 vezica svježe zeleni (peršin, mladi crni luk)

1 šalica zelenog graška

malo soli

malo muskatnog oraščića.

 

Priprema: 

Oguliti luk, celer i mrkvu i izrezati sve na krupnije kockice (1/2 cm). Oprati špinat i izrezati ga na duguljaste komade.

U posudi rastopiti maslac ili margarin. Dodati luk i povrće i pirjati pet minuta.

Oprati zelen i sitno ga isjeckati. Dodati malo muskata i posoliti.

Napraviti knedlice i spuštati ih u juhu. Dodati grašak i ostaviti juhu na srednjoj temperaturi sve dok knedlice ne isplivaju na površinu. 

Maknuti juhu s kuhala i poslužiti.

  isprintaj članak