Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Juha kao glavno jelo
Objavljeno: 05.07.2019. 14:45  
Juha na vrtlarski način
Juha na vrtlarski način

Juha na vrtlarski način

 

Potrebno je: 

2 glavice crvenog luka

1/2 korijena celera

2 mrkve

125g špinata

1 žlica maslaca ili margarina

1l mesne juhe (mesna kocka)

1 vezica svježe zeleni (peršin, mladi crni luk)

1 šalica zelenog graška

malo soli

malo muskatnog oraščića.

 

Priprema: 

Oguliti luk, celer i mrkvu i izrezati sve na krupnije kockice (1/2 cm). Oprati špinat i izrezati ga na duguljaste komade.

U posudi rastopiti maslac ili margarin. Dodati luk i povrće i pirjati pet minuta.

Oprati zelen i sitno ga isjeckati. Dodati malo muskata i posoliti.

Napraviti knedlice i spuštati ih u juhu. Dodati grašak i ostaviti juhu na srednjoj temperaturi sve dok knedlice ne isplivaju na površinu. 

Maknuti juhu s kuhala i poslužiti.

  isprintaj članak