Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Juha kao glavno jelo
Objavljeno: 05.07.2019. 14:45  
Juha na vrtlarski način
Juha na vrtlarski način

Juha na vrtlarski način

 

Potrebno je: 

2 glavice crvenog luka

1/2 korijena celera

2 mrkve

125g špinata

1 žlica maslaca ili margarina

1l mesne juhe (mesna kocka)

1 vezica svježe zeleni (peršin, mladi crni luk)

1 šalica zelenog graška

malo soli

malo muskatnog oraščića.

 

Priprema: 

Oguliti luk, celer i mrkvu i izrezati sve na krupnije kockice (1/2 cm). Oprati špinat i izrezati ga na duguljaste komade.

U posudi rastopiti maslac ili margarin. Dodati luk i povrće i pirjati pet minuta.

Oprati zelen i sitno ga isjeckati. Dodati malo muskata i posoliti.

Napraviti knedlice i spuštati ih u juhu. Dodati grašak i ostaviti juhu na srednjoj temperaturi sve dok knedlice ne isplivaju na površinu. 

Maknuti juhu s kuhala i poslužiti.

  isprintaj članak