Tajanstvena Magnetska brda (Leh, Himachal Pradesh) u Indiji
Ovdje se čini da vozila samostalno putuju uzbrdo bez motora! ...
Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Juha kao glavno jelo
Objavljeno: 25.08.2019. 08:41  
Juha od jegulje
Juha od jegulje

Juha od jegulje

 

Ova juha je pravi gurmanski obrok koji može zamijeniti kompletan ručak. Pravi je izvor vitamina, energije, zdravlja...

 

Potrebno je: 

750 g svježe jegulje,

sol

100 g mesa

2 glavice crnog luka

3 mrkve

1 korijen celera

2 žute repe

po 1/2 čajne žličice mažurana, kadulje i majčine dušice

1 kocka mesne juhe (za 1/2 l tekućine)

2 kruške

1 šalica graška

peršin

dvije žlice brašna

 

Priprema: 

Natrljati jegulju solju i izrezati je na komade 4 cm dužine. 

Meso i oguljeni crni luk izrezati na kockice. 

Malo popržiti meso, a zatim na rastopljenoj masnoći pirjati luk. 

Preostalo povrće očistiti i oprati. 

Dodati kolute mrkve, kockice celera, repu izrezanu na duguljaste komade i sjeckani zeleniš. Sve pirjati 1 minutu i dodati 1 l vode. Dodati juhu (pripremljenu od kocke) i prokuhati. 

Jegulju i oguljene kruške (izrezane na četvritne) kuhati na niskoj temperaturi 25 minuta. Dodati grašak i sjeckani svježi zeleniš. Dodati papar i zgusnuti brašnom razmućenim u hladnoj vodi.  

Poslužiti uz okruglice.  

  isprintaj članak