Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Mirovinu prima već 68 godina!
Više od 500 građana Srbije prima mirovinu duže od pola stoljeća! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Juha kao glavno jelo
Objavljeno: 25.08.2019. 08:41  
Juha od jegulje
Juha od jegulje

Juha od jegulje

 

Ova juha je pravi gurmanski obrok koji može zamijeniti kompletan ručak. Pravi je izvor vitamina, energije, zdravlja...

 

Potrebno je: 

750 g svježe jegulje,

sol

100 g mesa

2 glavice crnog luka

3 mrkve

1 korijen celera

2 žute repe

po 1/2 čajne žličice mažurana, kadulje i majčine dušice

1 kocka mesne juhe (za 1/2 l tekućine)

2 kruške

1 šalica graška

peršin

dvije žlice brašna

 

Priprema: 

Natrljati jegulju solju i izrezati je na komade 4 cm dužine. 

Meso i oguljeni crni luk izrezati na kockice. 

Malo popržiti meso, a zatim na rastopljenoj masnoći pirjati luk. 

Preostalo povrće očistiti i oprati. 

Dodati kolute mrkve, kockice celera, repu izrezanu na duguljaste komade i sjeckani zeleniš. Sve pirjati 1 minutu i dodati 1 l vode. Dodati juhu (pripremljenu od kocke) i prokuhati. 

Jegulju i oguljene kruške (izrezane na četvritne) kuhati na niskoj temperaturi 25 minuta. Dodati grašak i sjeckani svježi zeleniš. Dodati papar i zgusnuti brašnom razmućenim u hladnoj vodi.  

Poslužiti uz okruglice.  

  isprintaj članak