Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Juha kao glavno jelo
Objavljeno: 25.08.2019. 08:41  
Juha od jegulje
Juha od jegulje

Juha od jegulje

 

Ova juha je pravi gurmanski obrok koji može zamijeniti kompletan ručak. Pravi je izvor vitamina, energije, zdravlja...

 

Potrebno je: 

750 g svježe jegulje,

sol

100 g mesa

2 glavice crnog luka

3 mrkve

1 korijen celera

2 žute repe

po 1/2 čajne žličice mažurana, kadulje i majčine dušice

1 kocka mesne juhe (za 1/2 l tekućine)

2 kruške

1 šalica graška

peršin

dvije žlice brašna

 

Priprema: 

Natrljati jegulju solju i izrezati je na komade 4 cm dužine. 

Meso i oguljeni crni luk izrezati na kockice. 

Malo popržiti meso, a zatim na rastopljenoj masnoći pirjati luk. 

Preostalo povrće očistiti i oprati. 

Dodati kolute mrkve, kockice celera, repu izrezanu na duguljaste komade i sjeckani zeleniš. Sve pirjati 1 minutu i dodati 1 l vode. Dodati juhu (pripremljenu od kocke) i prokuhati. 

Jegulju i oguljene kruške (izrezane na četvritne) kuhati na niskoj temperaturi 25 minuta. Dodati grašak i sjeckani svježi zeleniš. Dodati papar i zgusnuti brašnom razmućenim u hladnoj vodi.  

Poslužiti uz okruglice.  

  isprintaj članak