Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Juha kao glavno jelo
Objavljeno: 25.08.2019. 08:41  
Juha od jegulje
Juha od jegulje

Juha od jegulje

 

Ova juha je pravi gurmanski obrok koji može zamijeniti kompletan ručak. Pravi je izvor vitamina, energije, zdravlja...

 

Potrebno je: 

750 g svježe jegulje,

sol

100 g mesa

2 glavice crnog luka

3 mrkve

1 korijen celera

2 žute repe

po 1/2 čajne žličice mažurana, kadulje i majčine dušice

1 kocka mesne juhe (za 1/2 l tekućine)

2 kruške

1 šalica graška

peršin

dvije žlice brašna

 

Priprema: 

Natrljati jegulju solju i izrezati je na komade 4 cm dužine. 

Meso i oguljeni crni luk izrezati na kockice. 

Malo popržiti meso, a zatim na rastopljenoj masnoći pirjati luk. 

Preostalo povrće očistiti i oprati. 

Dodati kolute mrkve, kockice celera, repu izrezanu na duguljaste komade i sjeckani zeleniš. Sve pirjati 1 minutu i dodati 1 l vode. Dodati juhu (pripremljenu od kocke) i prokuhati. 

Jegulju i oguljene kruške (izrezane na četvritne) kuhati na niskoj temperaturi 25 minuta. Dodati grašak i sjeckani svježi zeleniš. Dodati papar i zgusnuti brašnom razmućenim u hladnoj vodi.  

Poslužiti uz okruglice.  

  isprintaj članak