Koje je vaše drvo
Ako vrt nemate, zaputite se u šumu, naslonite se na “svoje drvo” i zatvorite oči! Osjetit ćete veličanstvenost i snagu koja će vas posve obuzeti - kao da u sebe ...
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Veseli balkoni
Dolaskom toplijih dana, kada prođu svi strahovi od ranojutarnjih mrazeva, počinjemo razmišljati o cvjetnim ukrasima na našim balkonima ili prozorskim daskama. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Juha s malo pozatim začinom
Objavljeno: 17.02.2021. 21:04  
Juha od povrća s heljdinom kašom
Juha od povrća s heljdinom kašom

Juha od povrća s heljdinom kašom

 

Sastojci za obrok za 4 osobe:

1 glavica luka

4 mrkve (crvena, žuta)

1 gomolj peršina

1 gomolj kolerabe

1 poriluk

10 dag heljdine kaše

sol

papar

2 češnja češnjaka

peršin

lovor

vrtni čubar (šetraj)

bosiljak

mravinac

maslinovo ulje

 

Priprema:

Nasjeckajte luk, a preostalo povrće očistite i narežite na kriške. U loncu pirjajte maslinovo ulje i na njemu popržite luk i nasjeckani češnjak. Dodajte sve povrće i pržite dok ne počne polako krčkati na loncu. Podlijte vodom ili povrćem.

Kuhajte još 10 minuta, dodajte heljdinu kašu i kuhajte na laganoj vatri dok povrće još uvijek nije teško zagristi. Posolite i začinite po ukusu. Ako vidimo da je juha prerijetka, možemo je malo zgusnuti podlogom.

Poslužite u šalici, a odozgo pospite svježom majčinom dušicom.

 

Dobro je znati:

Šetraj liječi proljev, crijevne i želučane grčeve, nadutost, mučninu, pomaže kod šećerne bolesti, žučnih bolesti, ubrzava probavu.

  isprintaj članak