Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Juha s malo pozatim začinom
Objavljeno: 17.02.2021. 21:04  
Juha od povrća s heljdinom kašom
Juha od povrća s heljdinom kašom

Juha od povrća s heljdinom kašom

 

Sastojci za obrok za 4 osobe:

1 glavica luka

4 mrkve (crvena, žuta)

1 gomolj peršina

1 gomolj kolerabe

1 poriluk

10 dag heljdine kaše

sol

papar

2 češnja češnjaka

peršin

lovor

vrtni čubar (šetraj)

bosiljak

mravinac

maslinovo ulje

 

Priprema:

Nasjeckajte luk, a preostalo povrće očistite i narežite na kriške. U loncu pirjajte maslinovo ulje i na njemu popržite luk i nasjeckani češnjak. Dodajte sve povrće i pržite dok ne počne polako krčkati na loncu. Podlijte vodom ili povrćem.

Kuhajte još 10 minuta, dodajte heljdinu kašu i kuhajte na laganoj vatri dok povrće još uvijek nije teško zagristi. Posolite i začinite po ukusu. Ako vidimo da je juha prerijetka, možemo je malo zgusnuti podlogom.

Poslužite u šalici, a odozgo pospite svježom majčinom dušicom.

 

Dobro je znati:

Šetraj liječi proljev, crijevne i želučane grčeve, nadutost, mučninu, pomaže kod šećerne bolesti, žučnih bolesti, ubrzava probavu.

  isprintaj članak