Uživajte u toploj ili hladnoj juhi u bilo koje doba dana. | Objavljeno: 08.01.2020. 05:34 |
Snimio: Željko Marušić
Juha od rajčice i bosiljka
(Recept za jednu osobu. Vrijeme pripreme: 30 minuta)
Rajčice su izvrstan izvor vitamina A, B, C i folne kiseline. Vitamin C posebno je važan u zimskim mjesecima, jer podržava imunološki sustav i ...
Sastojci:
1 žlica kokosove masti
2 luka, nasjeckani
8 rajčica
2,5 šalice vode
1 čajna žličica balzamičnog octa
1 jušna žlica slatkog bosiljka, sitno sjeckani
morska sol i crni papar po ukusu
Kajenski papar po želji
Priprema:
Pržite luk u kokosovom ulju 2 do 3 minute ili dok ne omekša.
Dodajte rajčicu i prekrijte vodom. Ostavite da prokuha, smanjite vatru i pirjajte još 15 - 20 minuta.
Dodajte ocat i kuhajte 10 minuta.
Ostavite da se ohladi prije dodavanja bosiljka i ostatka tekućine.
Kod posluživanja ukrasite je listom neke druge začinske biljke.
Uživajte u toploj ili hladnoj juhi u bilo koje doba dana.
![]() |