Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U
Uživajte u toploj ili hladnoj juhi u bilo koje doba dana.
Objavljeno: 08.01.2020. 05:34  
Juha od rajčice i bosiljka
Juha od rajčice i bosiljka

Snimio: Željko Marušić


Juha od rajčice i bosiljka

(Recept za jednu osobu. Vrijeme pripreme: 30 minuta)

 

Rajčice su izvrstan izvor vitamina A, B, C i folne kiseline. Vitamin C posebno je važan u zimskim mjesecima, jer podržava imunološki sustav i ...

 

Sastojci:

1 žlica kokosove masti

2 luka, nasjeckani

8 rajčica

2,5 šalice vode

1 čajna žličica balzamičnog octa

1 jušna žlica slatkog bosiljka, sitno sjeckani

morska sol i crni papar po ukusu

Kajenski papar po želji

 

Priprema:

Pržite luk u kokosovom ulju 2 do 3 minute ili dok ne omekša.

Dodajte rajčicu i prekrijte vodom. Ostavite da prokuha, smanjite vatru i pirjajte još 15 - 20 minuta.

Dodajte ocat i kuhajte 10 minuta.

Ostavite da se ohladi prije dodavanja bosiljka i ostatka tekućine.

 

Kod posluživanja ukrasite je listom neke druge začinske biljke.

Uživajte u toploj ili hladnoj juhi u bilo koje doba dana.

  isprintaj članak