Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Recept za četiri osobe
Objavljeno: 15.04.2019. 09:36  
Juha od šparoga s okruglicama od tofua
Juha od šparoga s okruglicama od tofua<br>

Juha od šparoga s okruglicama od tofua

(za 4 osobe)

 

Sastojci:

50 dag bijelih i zelenih šparoga (miješano)

1,25 litre vode

jušna žlica maslaca

jušna žlica šećera (za zamjenu može jedna i pol jušna žlica Eritritola)

15 dag tofua

jušna žlica naribanog ementalera

jušna žlica bijelih krušnih mrvica

vezica vlasca

vezica peršina

1 jaje

3 žumanjka

prstohvat soli

malo papra

1,35 dl slatkog vrhnja

krušne mrvice za posipanje

 

Predpriprema:

Šparoge operemo. Bijele šparoge ogulimo i odrežemo odrvenjele konce, a zelenim šparogama odrežemo samo moguće odrvenjele dijelove. Sve otpatke od šparoga dobro operemo. Dodamo u vodu, u koju prethodno stavimo maslac, sol i šećer, zakuhamo i na laganoj vatri kuhamo daljnjih 15 minuta.

Kuhane ostatke šparoga ocijedimo i bacimo, a dobivenu tekućinu sačuvamo kao temeljac za juhu.

Stabljike šparoga narežemo na 2 cm duge dijelove. Peršin i vlasac operemo i usitnimo ili sitno narežemo.

 

Priprema:

Tofu sitno naribamo i dodamo mu sir, krušne mrvice, vlasac, peršin, jaje i jedan žumanjak. Sve sastojke izmiješamo u glatku smjesu i začinimo solju i paprom.

Temeljac od šparoga zavremo.

Iz mase s tofuom oblikujemo male okruglice i dodamo ih u juhu koju pustimo lagano vreti. Nakon toga dodamo komadiće bijelih šparoga. Nakon pet minuta dodamo još zelene šparoge i sve zajedno kuhamo još pet minuta.

Okruglice pažljivo izvadimo iz juhe. 

Dva žumanjka istučemo sa slatkim vrhnjem i umiješamo u vruću juhu koja više ne smije ključati.

Juhu ulijemo u tanjure, dodamo okruglice i posipamo s krušnim mrvicama.

  isprintaj članak