Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U
Recept za četiri osobe
Objavljeno: 15.04.2019. 09:36  
Juha od šparoga s okruglicama od tofua
Juha od šparoga s okruglicama od tofua<br>

Juha od šparoga s okruglicama od tofua

(za 4 osobe)

 

Sastojci:

50 dag bijelih i zelenih šparoga (miješano)

1,25 litre vode

jušna žlica maslaca

jušna žlica šećera (za zamjenu može jedna i pol jušna žlica Eritritola)

15 dag tofua

jušna žlica naribanog ementalera

jušna žlica bijelih krušnih mrvica

vezica vlasca

vezica peršina

1 jaje

3 žumanjka

prstohvat soli

malo papra

1,35 dl slatkog vrhnja

krušne mrvice za posipanje

 

Predpriprema:

Šparoge operemo. Bijele šparoge ogulimo i odrežemo odrvenjele konce, a zelenim šparogama odrežemo samo moguće odrvenjele dijelove. Sve otpatke od šparoga dobro operemo. Dodamo u vodu, u koju prethodno stavimo maslac, sol i šećer, zakuhamo i na laganoj vatri kuhamo daljnjih 15 minuta.

Kuhane ostatke šparoga ocijedimo i bacimo, a dobivenu tekućinu sačuvamo kao temeljac za juhu.

Stabljike šparoga narežemo na 2 cm duge dijelove. Peršin i vlasac operemo i usitnimo ili sitno narežemo.

 

Priprema:

Tofu sitno naribamo i dodamo mu sir, krušne mrvice, vlasac, peršin, jaje i jedan žumanjak. Sve sastojke izmiješamo u glatku smjesu i začinimo solju i paprom.

Temeljac od šparoga zavremo.

Iz mase s tofuom oblikujemo male okruglice i dodamo ih u juhu koju pustimo lagano vreti. Nakon toga dodamo komadiće bijelih šparoga. Nakon pet minuta dodamo još zelene šparoge i sve zajedno kuhamo još pet minuta.

Okruglice pažljivo izvadimo iz juhe. 

Dva žumanjka istučemo sa slatkim vrhnjem i umiješamo u vruću juhu koja više ne smije ključati.

Juhu ulijemo u tanjure, dodamo okruglice i posipamo s krušnim mrvicama.

  isprintaj članak