Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Recept za četiri osobe
Objavljeno: 15.04.2019. 09:36  
Juha od šparoga s okruglicama od tofua
Juha od šparoga s okruglicama od tofua<br>

Juha od šparoga s okruglicama od tofua

(za 4 osobe)

 

Sastojci:

50 dag bijelih i zelenih šparoga (miješano)

1,25 litre vode

jušna žlica maslaca

jušna žlica šećera (za zamjenu može jedna i pol jušna žlica Eritritola)

15 dag tofua

jušna žlica naribanog ementalera

jušna žlica bijelih krušnih mrvica

vezica vlasca

vezica peršina

1 jaje

3 žumanjka

prstohvat soli

malo papra

1,35 dl slatkog vrhnja

krušne mrvice za posipanje

 

Predpriprema:

Šparoge operemo. Bijele šparoge ogulimo i odrežemo odrvenjele konce, a zelenim šparogama odrežemo samo moguće odrvenjele dijelove. Sve otpatke od šparoga dobro operemo. Dodamo u vodu, u koju prethodno stavimo maslac, sol i šećer, zakuhamo i na laganoj vatri kuhamo daljnjih 15 minuta.

Kuhane ostatke šparoga ocijedimo i bacimo, a dobivenu tekućinu sačuvamo kao temeljac za juhu.

Stabljike šparoga narežemo na 2 cm duge dijelove. Peršin i vlasac operemo i usitnimo ili sitno narežemo.

 

Priprema:

Tofu sitno naribamo i dodamo mu sir, krušne mrvice, vlasac, peršin, jaje i jedan žumanjak. Sve sastojke izmiješamo u glatku smjesu i začinimo solju i paprom.

Temeljac od šparoga zavremo.

Iz mase s tofuom oblikujemo male okruglice i dodamo ih u juhu koju pustimo lagano vreti. Nakon toga dodamo komadiće bijelih šparoga. Nakon pet minuta dodamo još zelene šparoge i sve zajedno kuhamo još pet minuta.

Okruglice pažljivo izvadimo iz juhe. 

Dva žumanjka istučemo sa slatkim vrhnjem i umiješamo u vruću juhu koja više ne smije ključati.

Juhu ulijemo u tanjure, dodamo okruglice i posipamo s krušnim mrvicama.

  isprintaj članak