Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U
Kachori bi trebao biti hrskav
Objavljeno: 26.11.2019. 12:21  
Kachori (punjene pogače)
Kachori (punjene pogače)

Kachori (punjene pogače)

 

Sastojci:

Tijesto

Šalica brašna

Žlica ulja

Pola žličice morske soli

Pola šalice mlake vode

 

Nadjev

1/3 šalice brašna od slanutka

2 oljuštena i popržena češnja češnjaka

1/2 žličice morske soli

1/2  žlice čilija

1 žlica hladno prešanog sezamovog ulja

 

Umak

1 šalica mung graha

1 šalica sitno sjeckanog kuhanog krumpira

1 šalica kiselog mlijeka

1/4 šalice chutneyja

1 žlica tamarija

 

Priprema tijesta

U posudu usipajte brašno, sol i ulje, polako dodajte vodu miješajući tijesto. Tijesto mijesite dok ne postane ujednačeno i gipko. Pokrijte i pustite da odstoji 10 minuta

Sastojke za punjenje pomiješajte u posebnoj posudi.

 

Priprema kachorija

Tijesto podijelite na 12 jednakih loptica. Svaku lopticu razvaljajte u krug i na sredinu stavite žlicu nadjeva. Spojite rubove i pustite napravljene loptice da odstoje 3-4 minute.

Kachori stavite na čistu površinu, spojenim dijelom prema gore. Lagano prijeđite oklagijom. Polako stavljajte kachorije u prethodno zagrijano ulje. Kada se napuhne, okrenite ga i pecite s druge strane.  Okrećite ih 3 do 4 puta dok ne postanu zlatnosmeđi, otprilike 7 minuta. Kachori bi trebao biti hrskav.

 

Priprema mung graha:

U lonac usipajte posoljenu vodu, a zatim mung grah. Kuhajte dok ne omekša

 

Posluživanje:

U sredini kachorija napravite rupu i napunite ga umakom.

  isprintaj članak