Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kolumna
Potcjenjivanje medija
Objavljeno: 30.07.2013. 18:57  
Kada je netko tupav
Kada je netko tupav

Varaždin

 

Do sada smo redovito pratili Špancirfest  - događaj vrijedan pozornosti, na stranicama Turist plusa i na ovom našem portalu. No, ove godine su počeli medijima slati poruke u neuobičajenom formatu. Pisano smo ih zamolili da nastave lijepim običajem, praktičnim za sve tiskane medije, a to je tekst u wordu i fotografija u jpeg formatu. Odgovorili su da novi format nije problematičan i da ga je jednostavno koristiti.

Nakon takvog odgovora ove godine ne pratimo i ne najavljujemo zbivanja na Špancirfestu na našem portalu koji je, uzgred rečeno, jedan od najčitanijih na području turizma. Šteta za njih, a ujedno se ispričavamo našim korisnicima!

Eto, htjeli smo najaviti nastup beogradske grupe S.A.R.S. (hit: Buđav lebac), a kako za očitavanje podataka treba opet potrošiti dragocjeno vrijeme odustali smo.

Možda ipak netko u Varaždinu i tamošnjoj turističkoj zajednici shvati vrijednost besplatne reklame.


Ljudi, je li to moguće?

Istovremeno želim nadodati kako se ove godine istovremeno održavaju Dani Svete nedjelje u Ludbregu (23.8.-1.9.2013.), Špancirfest  u Varaždinu (23.8.-1.9.2013.) i Renesansni festival u Koprivnici (29.8.-2.9.2013.) u razmaku od 50 kilometara. Imamo li zaista toliko novaca, toliko građana i toliko turista da ih možemo rasporediti na sve tri jednako lijepe i zanimljive manifestacije. Eto primjera sramote za hrvatski turizam budući da u ostalih 260 dana u godini niti jedan od ova tri grada ne nudi ništa posebno zanimljivo! Je li moguće da se ne može naći dogovor za doborobit hrvatskog turizma i države, a time i svih nas. Ovako će prihodi biti smanjeni, a posredno će biti i manje novaca za, na primjer, mirovine!

Gdje su tu Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma koji bi trebali spriječiti samovolju, prije svega, direktora turističkih zajednica koji se nisu u stanju surađivati i  dogovoriti se za opće dobro?


 

  isprintaj članak