Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Virus ne poznaje vjere, nema pripadnost nekom narodu i ne poznaje granice
Objavljeno: 06.05.2020. 20:51  
Kada je "Ostati kod kuće" luksuz
Kada je

Mantra je postala ista gotovo svugdje u svijetu: ostanite kod kuće, držite se udaljenosti i temeljito operite ruke. Međutim, kod kuće mogu ostati samo oni koji imaju dom, a u skladu s tim zaštititi se mogu samo one koji imaju dovoljno čiste vode i sapuna.

 

Žalba Europskoj zajednici

To je također dio gorke istine u korona virusu. Grozne slike prenapučenih izbjegličkih kampova, ne samo u Grčkoj, prate nas već mjesecima, a ne samo od izbijanja pandemije Covida-19.

UN-ova agencija za izbjeglice (UNHCR) više je puta tražila od Europske unije da Grčku ne ostavlja samu. Izuzetna prenapučenost, neodgovarajuća čistoća i nedostatak medicinske skrbi ne dopuštaju daljnje čekanje.

 

Virus ne poznaje religije, nema etničku pripadnost, nema granice

U redu je da smo zabrinuti za najmilije i sebe, međutim, zabrinuti za svoje bližnje ne smijemo zaboraviti one koji su daleko od svog doma u groznim životnim uvjetima. Covid-19 utječe na sve nas i pokazuje da smo svi povezani - bez obzira gdje živimo, bez obzira tko smo. One, koji su u puno lošijem stanju, koji itekako hitno trebaju našu podršku, sada se ne čuje. A u međuvremenu ne dobivaju gotovo nikakav prostora u našim medijima.

 

Izbjeglički kampovi UNHCR-a kao čežnja za spasom

UNHCR se brine za cjelovitu opskrbu čistom vodom, sapunom, sanitarijama, pojačava mjere za odlaganje otpada i podržava obuku osoblja radi osiguranja kontrole zaraze. Odgovor na pandemiju može biti samo suzbijanjem širenja korona virusa u svim zemljama i u svim rizičnim skupine, tako i među izbjeglicama koje također imaju pravo na odgovarajuću zaštitu i liječenje.

  isprintaj članak