Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Uporabom mikrovalne pećnice u povrću uništimo čak 97 posto njenove prehrambene vrijednosti
Objavljeno: 24.08.2020. 20:28  
Kada jedete „mrtvu“ hranu
Kada jedete „mrtvu“ hranu<br>

Neka izbor bude tradiciobalno pripremljena hrana 

Pomanjkanje prehrambenih vrijednosti u zapadnom svijetu povezano je s korištenjem mikrovalne pećnice, što nije slučajnost. Hrana u mikrovalnoj pećnici se grije pomoću mikrovalova koji su usmjereni u hranu. Prilikom prolaska mikrovalova kroz hranu dolazi do usmjeravanja i trenja molekula vode koje se nalaze u hrani čime dolazi do njenog grijanja.

Istovremeno molekularna trenja uništavaju osjetljive molekule vitamina u hrani. Jedno od istraživanja je pokazala da uporabom mikrovalne pećnice u povrću uništimo čak 97 posto njenove prehrambene vrijednosti. Drugačije rečeno, ako jedete sirove brokule bit će vrlo učinkoviti u sprečavanju nastanka raka. Ukoliko ste ih pripremili u mikrovalnoj pećnici neće biti učinkoviti - ta je hrana mrtva.

Upotreba mikrovalne pećnice je kao da ste bacili atomsku bombu na hranu i nakon toga jedete hranu bez ikakve prehrambene vrijednosti.

___________________

Važna napomena: Ovaj je članak ne smije se koristiti za samodijagnozu ili samoliječenje niti može zamijeniti posjet liječniku.

  isprintaj članak