Boje i psihološki učinak na nas
Pravilnim izborom boja možemo si uljepšati život i postići veće uspjehe. ...
Poznajete li svoj bicikl?
Bicikl kao superheroj - smanjuje emispuštanje ugljičnog dioksida, sprečava bolesti, stvara nova radna mjesta. ...
Kako potaknuti dijete na učenje
Djeca vole učiti, ali mnoga od njih već u ranoj dobi gube želju za učenjem. To je uglavnom zbog pritiska na njih ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Zapanjujuće je koliko ljudi mogu biti kratkovidni. "Što može poći po zlu? Mladi smo i zdravi. Nikad nisam bio bolestan"…
Objavljeno: 18.04.2020. 19:23  
Kada rezervirate hotel bez prava povrata novca
Kada rezervirate hotel bez prava povrata novca

Tbilisi (Gruzija)


U proteklih mjesec i pol dana mnogi su ostali bez novca budući da nisu mogli (htjeli) otputovati u hotel u kojem su rezervirali hotelsku sobu preko nekog od mnogobrojnih internetskih posrednika za rezervaciju smještaja. Zamislite samo koliko je turističkih djelatnika, novinara i ostalih rezerviralo hotelski smještaj u Berlinu za turistički sajam! Većina je, ne sumnjajući da bi se išta loše, a kamoli njima, moglo dogoditi rezervirala sobu po najnižoj cijeni. A to znači uštede i do 500 eura, ovisno o kategoriji hotela i dužini boravka u Berlinu, pod uvjetom da će im hotel naplatiti punu cijenu smještaja ukoliko ne dođu.

 

Što može poći po zlu?

Tada je, naravno, sve pogodio koronavirus i turistički sajam je otkazan. S obzirom na to i sve veći broj slučajeva zaraženih i u Njemačkoj mnogi su tada odustali od putovanja iako im se, u krajnjem slučaju, pružila da dožive Berlin na pravi turistički način. 

Slijedile su poruke hotelu i internetskim posrednicima sa zahtjevima za otkazivanje dolaska bez posljedica, ali uzalud. Većina se hotela pozivalo na činjenicu da se pridržavaju svoje politike otkaza. S pravom.

Pouka glasi: Budući da nikad ne znate što se može dogoditi, i kako ne biste izgubili cijeli iznos, bolje je da nikad ne rezervirate bespovratnu cijenu smještaja bez obzira na to koliko ona privlačna izgledala. 

"Umjesto da se pitate: "Što može poći po zlu?", pogledajte neviđene poremećaje u industriji putovanja zbog pandemije koronavirusa. Međutim, nije teško zamisliti bezbroj drugih događaja zbog kojih ćete trebati otkazati putovanje. Tako se vi ili član obitelji možete razboljeti, prirodna katastrofa bi mogla pogoditi vaše odredište, a moglo bi doći i do nagle promjene na poslu. 

Dakle, prije odluke da rezevirate smještaj bez mogućnosti povrata novca u slučaju odustanka, ozbiljno procijenite bi li se moglo dogoditi da trebate odustati od putovanja i odmjerite s mogućim uštedama. Prvi izbor ovisi o raznim čimbenicima, uključujući složenost plana putovanja i u kojoj mjeri vaši planovi ovise o drugim ljudima. Razmišljajte gledajući izglede da ćete putovanje trebati otkazati. Ako je mogućnost toga 10%, trebali biste biti spremni platiti do 10% više za rezervaciju smještaja s mogućnošću otkazivanja dolaska.

Često se događa da pojedini hoteli naglo snize cijene svega nekoliko dana prije vašeg putovanja! Ukoliko ste rezervirali smještaj bez mogućnosti povrata novca mogli biste dosta izgubiti. Zato je bolje izabrati mogućnost otkaza rezervacije jer ćete moći naći daleko jeftiniji smještaj ili, čak u rezerviranom hotelu, smještaj po nižoj cijeni. No, ne mora uvijek biti tako. Sve je u životu pitanje sretnog trenutka, zar ne?

  isprintaj članak