Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Krv u stolici i analna oteklina
Objavljeno: 19.11.2020. 16:57  
Kada stalno svrbi i boli nakon stolice, to su hemoroidi
Kada stalno svrbi i boli nakon stolice, to su hemoroidi

Slika: Instagram

Hemoroidi (šuljevi, zlatna žila) su vene koje se izboče ili su uvučene u donjem dijelu rektuma i anusa. Zidovi vena se protežu i nadražuju te lako suzu i krvare. Oni mogu biti s vanjske strane oko analnog otvora ili mogu "izaći" prilikom prolaska stolice, a ponekad ih se može ponovno gurnuti unutra. To su vanjski hemoroidi. 

Ako su daleko unutra da ih se ne može vidjeti ili osjetiti, riječ je o unutarnjim hemoroidima. Mogu biti uzrokovani naprezanjem prilikom prolaska stolice, na primjer zbog zatvora ili proljeva, te bilo kojom aktivnosti koja uzrokuje ponovljeni visoki tlak u trbušnoj regiji, poput trajnog kašlja i dizanja utega. Također su češće kod osoba koje stoje ili sjede dulje vrijeme, a također se pojavljuju i tijekom trudnoće. Ukoliko ih se na vrijeme uoči možeih se čovjek riješiti, promjenama prehrane i načina života, odnosno liječenjem, iako se mogu ponoviti, tj. vratiti.

Kako biste riješili problem, pokušajte spriječiti zatvor svakodnevnim uzimanjem puno hrane s tekućinom i bogatom vlaknima, vježbanjem, svakodnevnim rasporedom vremena za obavljanje velike nužde u isto vrijeme i uzmite si vremena. Umjesto toaletnog papira koristite vlažne rupčiće, ali je najbolji način pranje sjedenjem 20 minuta u toploj vodi dva puta dnevno kako biste pomogli smiriti ozlijeđeno tkivo.

Možete uzimati dodatke s vlaknima za pomoć da stolica postane mekša. Laksative i omekšivače stolice liječnik može propisati uz kreme koje možete primijeniti ili čepiće koji pomažu u zacjeljivanju rastrganog tkiva. Možete i piti tablete. Liječenje treba nastaviti dok simptomi ne nestanu.

U slučaju da ovim mjerama ne dođe do poboljšanja, možda će biti potrebno učiniti operaciju uklanjanja hemoroida.

 

Ipak, najbolji rezultat se postiže odlaskom na bioenergetske terapije po metodi Zdenka Domančića.

____________________________

Važna napomena: Ovaj je članak samo općenit i ne smije ga se koristiti za samodijagnozu ili samoliječenje, niti može zamijeniti posjet liječniku.

  isprintaj članak