Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Pravni savjeti
Australske vlasti mogu, temeljem neplaćene kazne, naložiti izvršenje zatvorske kazne!
Objavljeno: 06.01.2020. 12:11  
Kada u Australiji ne platite kaznu za prebrzu vožnju
Kada u Australiji ne platite kaznu za prebrzu vožnju

Mnogi smatraju kako su uspješno izbjegli plaćanje kazne zbog prometnog prekršaja zaboravljajući da se u uređenim državama poput Australije sve pažljivo bilježi. Iako je turisti, za prekršaj učinjen pred tri godine, poslano rješenje i iznos potreban za plaćanje na njegovu kućnu adresu u domovini on to nije platio, kao ni rastuće administrativne troškove i zateznu kamatu.

A onda je iznenada trebao otputovati u Australiju i zanimali su ga rokovi zastarijevanja budući da je saznao kako su tamošnji zakoni strogi i da mu može biti odbijen ulazak u tu državu.

 

Ovako to pravno izgleda

Rokovi zastarijevanja kazni za prekršaje u cestovnom prometu u Australiji razlikuju se od države do države, a kreću se od pet do deset godina. Stoga jasan odgovor ovo pitanje, nažalost, nije moguć. Ako netko, tko ima neplaćenu kaznu za prometni prekršaj, želi putovati u Australiju u narednih nekoliko godina, treba očekivati da će naići na probleme prilikom ulaska u zemlju. Australske vlasti mogu, temeljem neplaćene kazne, naložiti plaćanje prilikom ulaska u Australiju ili čak naložiti izvršenje zatvorske kazne!


  isprintaj članak