Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Pravni savjeti
Previše spora sigurnosna kontrola, a letite daleko
Objavljeno: 15.10.2019. 08:33  
Kada zakasnite na zrakoplov
Kada zakasnite na zrakoplov

Snimio: Željko Marušić


Iako ste došli predviđena dva sata ranije u zračnu luku, a na prijavi za let (check-in) su radili besprijekorno, zakasnili ste na let budući da je radilo samo nekoliko ljudi na sigurnosnoj kontroli, a bile su beskrajne linije putnika ispred njih. Tražili ste da požure i htjeli proći kontrolu preko reda, ali vam nisu dozvolili već su tražili da strpljivo čekate. Zrakoplov je odletio bez vas. Možete li tražiti naknadu?

 

Putno pravo tako kaže

Prema važećoj sudskoj praksi nemate pravo na naknadu od zrakoplovne tvrtke jer ona nije odgovorna za provjere identiteta. U usporedivom slučaju, Okružni sud u Erdingu (Njemačka) ipak je donio presude u korist putnike koji su propustili svoje letove u Münchenu zbog izuzetno dugih linija čekanja u sigurnosnoj kontroli. Naknadu je trebala platiti zračna luka koja je dužna osigurati da putnik brzo može proći kontrolu u određenom vremenu (AG Erding, presuda od 23.08.2016, Az. 8 C 1143/16).

  isprintaj članak