Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na prevare s korona virusom
WHO ističe da sve adrese WHO e-pošte završavaju s @ who.int. Slični pošiljatelji kao što su @ who.com, @ who.org ili @ who-safety.org nisu iz WHO-a. ...
Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ukusan je jedino kada je potpuno zreo, kora staklasta, a plod mekan
Objavljeno: 13.01.2020. 12:43  
Kaki - voće bogova
Kaki - voće bogova

Kaki raste u grmovima na drveću do 15 metara visine. Ljuska mu je narančasto-crvena, glatka, tanka i sjajna. Zbog udjela tanina ukusan je jedino kad je potpuno zreo kada je kora staklasta, a plod mekan. Tada je ovo voće stvarno prava poslastica. Kaki je slatkog okusa, ponekad ima lagani okus po vaniliji. Može ga se prepoloviti na pola i izdubiti žlicom. On je izvrsna zaliha karotena i vitamina C pa zbog toga jača organizam. Kaki djeluje antioksidativno i štiti stanice mozga od napada opasnih slobodnih radikala.

 

Glavni sastojci:

Glukoza, vitamin A, C.

 

Savjet:

Kaki puno brže dozrijeva ako ga se stavi u plastičnu vrećicu zajedno s jednom zrelom jabukom i pohrani na sobnu temperaturu.

  isprintaj članak