Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Ukusan je jedino kada je potpuno zreo, kora staklasta, a plod mekan
Objavljeno: 13.01.2020. 12:43  
Kaki - voće bogova
Kaki - voće bogova

Kaki raste u grmovima na drveću do 15 metara visine. Ljuska mu je narančasto-crvena, glatka, tanka i sjajna. Zbog udjela tanina ukusan je jedino kad je potpuno zreo kada je kora staklasta, a plod mekan. Tada je ovo voće stvarno prava poslastica. Kaki je slatkog okusa, ponekad ima lagani okus po vaniliji. Može ga se prepoloviti na pola i izdubiti žlicom. On je izvrsna zaliha karotena i vitamina C pa zbog toga jača organizam. Kaki djeluje antioksidativno i štiti stanice mozga od napada opasnih slobodnih radikala.

 

Glavni sastojci:

Glukoza, vitamin A, C.

 

Savjet:

Kaki puno brže dozrijeva ako ga se stavi u plastičnu vrećicu zajedno s jednom zrelom jabukom i pohrani na sobnu temperaturu.

  isprintaj članak