Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Stjuardese se najviše bolje požara u avionu
Čak 44,5 % kabinskog osoblja vidjelo putnike kako pokušavaju obaviti spolni odnos u zahodu zrakoplova, a od njih je dva i pol posto dobilo ponudu da se pridruže ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Ukusan je jedino kada je potpuno zreo, kora staklasta, a plod mekan
Objavljeno: 13.01.2020. 12:43  
Kaki - voće bogova
Kaki - voće bogova

Kaki raste u grmovima na drveću do 15 metara visine. Ljuska mu je narančasto-crvena, glatka, tanka i sjajna. Zbog udjela tanina ukusan je jedino kad je potpuno zreo kada je kora staklasta, a plod mekan. Tada je ovo voće stvarno prava poslastica. Kaki je slatkog okusa, ponekad ima lagani okus po vaniliji. Može ga se prepoloviti na pola i izdubiti žlicom. On je izvrsna zaliha karotena i vitamina C pa zbog toga jača organizam. Kaki djeluje antioksidativno i štiti stanice mozga od napada opasnih slobodnih radikala.

 

Glavni sastojci:

Glukoza, vitamin A, C.

 

Savjet:

Kaki puno brže dozrijeva ako ga se stavi u plastičnu vrećicu zajedno s jednom zrelom jabukom i pohrani na sobnu temperaturu.

  isprintaj članak