Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Otvorena internetska stranica EnterCroatia
Objavljeno: 28.05.2020. 17:38  
Kako bi turisti lakše ušli u Hrvatsku
Kako bi turisti lakše ušli u Hrvatsku

Krapina (snimio: Željko Marušić)

 

Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo turizma su s ciljem učinkovitijeg prelaska granice Republike Hrvatske te kako bi gosti bili upoznati s postojećim epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, otvorili web stranicu https://entercroatia.mup.hr/. Na navedenoj stranici se nalazi online obrazac u koji se upisuje sve podatke uobičajeno tražene prilikom prelaska granice uz jpredočenje putovnice ili osobne iskaznice policajcu na granici, broj ili kod s osobne iskaznice ili putovnice se automatski povezuje sa svim unaprijed upisanim podacima u online obrascu. Na taj način je cjelokupni postupak upisivanja podataka svake osobe u vozilu svedena na najmanje vremena čime se povećava protočnost prometa.

Svima koji podatke pošalju online, na njihovu e-mail adresu će biti poslane upute koje će sadržavati epidemiološke informacije i mjere na snazi u Republici Hrvatskoj za njihov siguran boravak u Hrvatskoj. 

U ovom trenutku web stranica ima obrazac dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku, a tijekom sljedećih nekoliko dana bit će dostupna i na deset drugih jezika: njemačkom, slovenskiom mađarskom, češkom, slovačkom, poljskom i drugima. 

  isprintaj članak