Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Veseli balkoni
Dolaskom toplijih dana, kada prođu svi strahovi od ranojutarnjih mrazeva, počinjemo razmišljati o cvjetnim ukrasima na našim balkonima ili prozorskim daskama. ...
Tajanstveno došao i – otišao
Zbog sumnjivih okolnosti zadržali su ga u hotelskoj sobi sa čuvarom. Iz nje je tajanstveno nestao zajedno s dokumentima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Ponekad ste tužni i ne znate što biste sa sobom
Objavljeno: 27.01.2021. 08:58  
Kako biti emotivno stabilan
Kako biti emotivno stabilan

Biškek, Kirgistan (slikao: Željko Marušić)

Teško je postići emotivnu stabilnost, ali je moguće. Neka vam, stoga, to bude misao vodilja kada se odlučite promijeniti i uljepšati vlastiti život!


Napisao: Željko Marušić 

Nekoliko sljedećih pravila kojih biste se trebali držati ne možete ostvariti odjednom. Prvo naučite jedno i držite ga se. Kada osjetite da ste ga savladali krenite na iduće. Tako vam ništa neće biti teško, a svako savladano pravilo olakšat će vam prihvaćanje sljedećeg obrasca razmišljanja i ponašanja.

 

Uvijek govorite pozitivne stvari

Jeste li primijetili da vas, možda, ljudi izbjegavaju i da je to upravo zato što uvijek pričate o nekim lošim stvarima? Ili imate takvu osobu u svome okruženju koja vas takvim pričama zamara i loše utječe na vaše raspoloženje?

„Promijenite ploču" – kako narod kaže, i počnite razmišljati i pričati o dobrim stvarima.

Riješite se te negativne osobe. Jednostavno joj recite kako ne želite slušati o ružnim stvarima i neka počne pričati o lijepima. Ne želi? Zahvalite na prijateljstvu i potražite ili se okrenite drugim - dobrim ljudima. A, ako se bojite da će vas ta osoba ogovorati, ne bojte se. To je činila i do sada!

 

Podsjetite se da napredujete

Kada počnete pozitivno razmišljati postanite svjesni toga. Najbolji način je da se stalno podsjećate kako ste napredovali. To će unijeti dodatnu dobru energiju u vaš um i tijelo i biti podstrek za sljedeći napredak.

Jedino nemojte žuriti. Do uspjeha se ne dolazi preko noći. Pokušajte zamislite vježbače u teretanama koji su proveli godine znojeći se na raznim spravama kako bi postigli lijepo tijelo. Uostalom saslušajte ili se sjetite priča svojh roditelja o njihovom usponu i uspjehu u životu u nekim drugim i teškim vremenima. Dakle, danas ćete, razmišljajući samo o dobrom, brže i lakše doći do uspjeha.

 

Krenite prema željama i snovima

Tko od nas nema hrpu želja i snova? Da, imamo ih svi! Pa, zašto ih ne krenete ostvarivati? Želite toliko nekamo otputovati? Otputujte! Debeli ste, a maštate o tome kako biste rado pojeli cijelu tortu? Pa, pojedite je! Od jedne torte se zaista nećete udebljati još više. Vapite za dobrim seksom? Potrudite se naći odgovarajućeg partnera!

Pogledajte ove sretne i dobre ljude u Biškeku, glavnom gradu siromašnog Kirgistana. Koliko sreće uz kuglicu sladoleda, ali i ljubavi u obitelji!

 

Budite tjelesno aktivni

To ne znači da se trebate pentrati po stijenama ili svake subote pješke otići na vrh nekoga brda. Isto tako ne znači da trebate ići plivati u neki od hladnih javnih bazena niti da trebate trčati, vježbati na spravama ili voziti bicikl!

Ne biste vjerovali, ali je odlična tjelesna aktivnost kada se prilikom svakog zvonjenja mobitela, ili kada nekoga nazovete, ustanete i šećete tijekom razgovora. Tjelesna aktivnost je i prošetati do trgovine, pospremanje stana i odlazak na posao pješke. Samo neka bude riječ o sat vremena hoda dnevno budući da nije ciljani.

  isprintaj članak