Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Vi ste svoj najsigurniji seksualni partner
Objavljeno: 16.04.2020. 10:17  
Kako biti intiman za vrijeme pandemije Covida-19
Kako biti intiman za vrijeme pandemije Covida-19

Zbog pandemije koronavirusa osobni razmak brzo postaje novi način ponašanja. Ali što to znači za naš spolni život?

Ne znam kako se seksati s obaveznim razmakom od dva metra. Čini mi se da to isključuje ono pravo zadovoljstvo. Kao i činjenica da ne biste s nekim smjeli na razmaku od metra duže od 15 minuta.

Ljubljenje, grljenje, spolni odnosi s nekim izvan vašeg kućanstva nije dobra ideja. Iako trenutno nema dokaza da se Covid-19 prenosi seksualno, znamo da se virus širi kapljicama sline kao i dodirom s onečišćenim površinama. Čak i ako pokušate seksati bez ljubljenja, slina se širi uokolo.

A što ako se druga osoba, ne znajući da nosi virus u sebi, zanese se i dodirne vaše lice? Što ako kihne ili zakašlje? Nedavno objavljeno istraživanje utvrdilo je da koronavirus ostaje živ do četiri sata na bakru, do 24 sata na kartonu i do dva do tri dana na nehrđajućem čeliku.

 

Je li seks zaista vrijedan dubinskog čišćenja koje ćete morati učiniti nakon toga?

Znam što mislite: mladi ste i zdravi. Čak i ako dobijete koronavirus, vjerojatno ćete ga preživjeti. Ali budući da simptomi mogu potrajati dva do 10 dana, zaražena osoba može prenijeti zarazu na nekoga drugog. A to bi mogla biti vaša najdraža baka koja nije tako mlada i zdrava. Želite je ubiti?

 

Ako je želja jača

Ako ćete ovo pročitati, a zatim ionako izaći i seksati se, poduzmite barem neke mjere opreza. Smanjite broj partnera na najmanju moguću mjeru, nemojte prihvatiti spolni odnos s nekim tko je bolestan ili se ne osjeća dobro, pažljivo operite ruke, seks-igračke (pomagala) dobro operite prije i poslije odnosa, pokušajte izbjeći ljubljenje kako ustiju tako i anusa budući da postoje dokazi oralno-fekalnog prijenosa virusa.

 

Seks za jednu noć

Također bi se isplatilo izbjeći sve ljude na Tinderu ili Grindru, odnosno sličnim internetskim stranicama za upoznavanje. Ukoliko baš ne možete bez toga, provjerite kada su zadnji put bili u inozdmstvu ili na putovanju uopće

 

Ako živite sa svojim partnerom

Ovo je malo zamršeno. U trenutnoj klimi seksualna je bliskost čak i s partnerom s kojim živite uvijek pomalo rizična budući da obiteljske kuće mogu biti jedno od najvećih žarišta prijenosa zaraznih bolesti. Ali izbjeći tjelesni dodir unutar kuće nevjerojatno je teško.

Budite uporni pri pranju ruku, posebno pri povratku izvana, održiavajte površine čistim i izbjegavajte dodirivanje lica.

 

Kada ste stariji od 70 godina

Također treba napomenuti da ako je vaš seksualni partner stariji od 70 godina ili je oslabljenog imuniteta, a vi se ne samoizolirate s njime, vjerojatno biste trebali istražiti druge načine kako biste bili intimni.

 

Konačno nešto i za samce!

Samci, koji su uočili uputu: "bez seksa s ljudima izvan vaše kuće", sada razmišljaju što činiti. Biti sam u kući, a još si k tome uskratiti najveće zadovoljstvoo? 

Samo zato što ne možete imati seks sa nekim drugim, to ne znači da ne možete doživjeti mnoge pogodnosti koje vam seks pruža. Ministarstvo zdravlja u New Yorku to je lijepo izrazilo: "Vi ste svoj najsigurniji seksualni partner". Točno ste pročitali: samozadovoljavanje preporuča država! Živimo baš u zanimljivom vremenu, zar ne?! 

  isprintaj članak