Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Najvažnije je sebe staviti u položaj uspješne osobe
Objavljeno: 15.06.2020. 07:17  
Kako dan učiniti uspješnim u roku od 30 minuta
Kako dan učiniti uspješnim u roku od 30 minuta

Prvih 30 minuta nakon buđenja najvažnije su u danu. Ovo vremensko razdoblje, ako ga se ispravno koristi, oblikuje naš dan na pozitivan način i određuje ton dana. Suprotno je također točno, stoga je ovo tako životno važno doba dana.

Bavljenje osnovnim tehnikama disanja i istezanja nekoliko minuta nakon buđenja pomoći će da imate ili dobar ili odličan dan!

 

Što se događa s tijelom prilikom spavanja?

Prosječnoj osobi treba oko osam sati sna. Ljudi su jedini sisavci na zemlji koji ne mogu preživjeti bez dovoljno dobrog sna. Tijekom dubokog sna tijelo radi na popravljanju mišića i obnavljanju organa, a kemikalije koje jačaju vaš imunološki sustav počinju cirkulirati u vašoj krvi.

Ne krećemo se dok spavamo, niti pijemo vodu pa dehidriramo, a mišići i zglobovi postaju ukočeni. Upravo zbog ove dvije popratne pojave - dehidracije i ukočenosti, trebamo se pozabaviti time čim se probudimo.

 

Što biste trebali učiniti u prvih pola sata nakon buđenja?

Dan započnite stvarima koji će ga učiniti odličnim. Odnosite se prema sebi s poštovanjem!

 

Pijte vodu

Dobro zapamtite da se budite dehidrirani! Spavali ste gotovo osam sati bez pijenja ikakvih tekućina, pa vam je svakako potrebno malo vode! Ujutro popijte najmanje tri decilitra vode što će nadoknaditi izgubljenu tekućinu kroz disanje i znojenje, i pokrenuti probavni sustav.

Ukoliko ujutro prvo popijete vodu pomoći će vam u gubljenju kilograma. Zato se potrudite što prije "navući” na pijenje vode.

 

Vježbe disanja

Usredotočena meditacija i disanje u prvih 10 minuta nakon buđenja pokazali su se vrlo korisnim, a mnogi vjeruju da je ovo sjajan način da postignete uspješan dan koji je pred vama.

Zauzmite udoban položaj i usredotočiti se na udisaj i izdisaj kroz nos. Osjetite kako zrak ulazi i ulazi iz vašeg nosa i pluća. Ponovite ovaj postupak 25 puta, a minutu kasnije ponovite ga, usredotočivši svu energiju i pažnju na dah.

 

Istezanje

Legnite na prostirku za jogu ili jednostavno na ručnik. Istežite se u položaj kobre oko pet minuta. Ovo istezanje potiče na rad gluteus, mišiće potkoljenica i mišiće donjeg dijela leđa koji su svi bili u mirovanju tijekom spavanja. Ovo istezanje u kombinaciji s osnovnim tehnikama disanja ptidonijet će pravilnom radu srca!

 

Tuširajte se hladnom vodom 60 sekundi

Jednominutno tuširanje hladnom vodom rano ujutro dobar je način da vam krv procirkulira. Iako mislite da to niste u stanju učiniti, varate se. Kada jednom krenete shvatit ćete sve prednosti takvog tuširanja!

Prednosti jutarnjeg tuširanja hladnom vodom:

- poboljšava imunološki sustav

- smanjuje stres

- poboljšava optok krvi

- potiče gubitak masti 

- drenira limfni sustav

 

Jutarnja rutina će učiniti dan boljim i uspješnijim

Najvažnije je sebe staviti u položaj uspješne osobe. To se može pomoći samo redovitim i pravilnim načinom života na koji posebno dobro utječe jutarnja rutima o čemu svjedočće uspješni ljudi.

  isprintaj članak