Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Važno je vježbati dijete da postupno koristi masku
Objavljeno: 30.07.2020. 11:59  
Kako nagovoriti djecu da nose zaštitnu masku za lice za vrijeme pandemije covida-19
Kako nagovoriti djecu da nose zaštitnu masku za lice za vrijeme pandemije covida-19

Snimila: Sara Jozić

Stalno stižu svakakve preporuke za nošenje platnenih zaštitnih maski za lice u javnosti kako bi usporila širenje korona virusa koji uzrokuje covid-19, iako je upitna njihova učinkovitost. Uostalom, mnogi proizvođači napominju kako ne štite od korona virusa. Ipak, postoje situacije kada ih je potrebno staviti djeci starijoj od dvije godine u zatvorenim javnim prostorima i u javnom prijevozu.

 

Mogu zamisliti roditelje male djece kako odmahuju umornim glavama

Nažalost, mališani su tvrdoglavi. Ideja uvjeravanja da masku ​​ne samo da redovito nose, već i da izbjegnu dodirivanje i skidanje maske ili prepiranje s roditeljima tijekom izleta, čini se kao nemoguće zadatak.

 

Kako pridobiti djecu?

Nosite masku zajedno. Pogledajte se zajedno u ogledal sa zaštitno maskom za lice i snimite se njima i pošaljite fotografije djedovima i bakama.

Stavite zaštitine maske za lice na njihovu omiljenu punjenu životinju.

Ukrasite maske tako da budu osobnije i zabavnije. Učinite to modnim izričajem ili oponašajte omiljeni crtani ili televizijski lik.

Pokažite djetetu slike druge djece i obitelji koje nose zaštitine platnene maske za lice.

Vježbajte nošenje kod kuće prvo kratko vrijeme, a zatim povećajte vrijeme nošđenja kako biste dijete navikli na to. Napravite od toga zabavnu igru!

Neka dijete kupi masku nekome tko je nema.

Potaknite dijete da imenuje masku i sama se brine za nju. 

 

Važno je vježbati dijete da postupno koristi masku i objasniti im, pomalo na zastrašujući način, zašto su maske potrebne. Također je vrlo važno biti siguran da je maska ​​pravilno prilegla na obraze i da nije pretjerano tijesna ili odvojena.

 

Djeca će raditi ono što rade njihovi roditelji

Djeca postaju vrlo maštovita u dobi od tri do četiri godine, pa uključivanje omiljenih likova ili predmeta u nošenje maski može biti ključno. Ali točan pristup treba prilagoditi dobi i temperamentu svakog pojedinoga djeteta. Nadamo se da će ti savjeti pomoći.

_______________

Važna napomena:

Ovaj članak sadrži samo opće podatke i ne smije ga se koristiti za samodijagnosticiranje ili liječenje, niti može zamijeniti posjet liječniku.

  isprintaj članak