Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Dugoročni podstrek za bolji učinak učenja
Objavljeno: 08.09.2020. 04:12  
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće

Učenje kod kuće pokazalo se jednim od mnogih izazova 21. stoljeća, a posebno 2020. godine. Stoga je potrebno osigurati da današnja mladež najbolje uči, usvoji znanje i da im ova godina ne proizvede zastoj u obrazovanju. 

 

Stvaranje prostora

Iako se učenje može obavljati bilo gdje, uz sav pribor i sve što će vam trebati, odredite prostor za tu svrhu. Time ćete lakše držati sve stvari zajedno kako se ništa ne bi izgubilo. Imajući određen prostor lakše ćete o svemu razmišljati, osigurati pozornost na učenje i gotovo vas dovesti u stanje zadovoljstva.

 

Rutina

Postavljanje rasporeda i predviđanje vremena potrebno za učenje potaknut će obavljanje zadatka. Planiranje pojačava osjećaj sigurnosti i osigurava da tijekom dana imate dovoljno vremena za obavljanje zacrtanog. Rutina je uvijek dodatna pogodnost.

 

Razbijanje dosade i zamora

Važno je da roditelji i djeca imaju vremena za opuštanje i odmoriti. Ukoliko imate redovite stanke, ostat ćete zdravi. Kada se stvarno trudite, živcirate ili se jednostavno ne možete usredotočiti uinite kratku stanku, prošećite ili jednostavno udahnite malo svježeg zraka. Uživanje ​​u životu, zabaviti se ili raditi nešto u čemu uživate jednako je važno kao i studiranje.

  isprintaj članak