Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
Kako nismo svi Brazilci, svoje guze možemo dobiti samo redovnom vježbom
Objavljeno: 13.05.2019. 15:30  
Kako postići brazilsku seksipilnu guzu
Kako postići brazilsku seksipilnu guzu

Vježbe za brazilski oblikovanu guzu! Svaka djevojka sanja ovakvu guzu, ispupčenu kao što samo ime kaže „bubble but" (mjehurasta guza). No, kako nismo svi Brazilci, svoje guze možemo dobiti vježbom.

Uz naporan rad, predanost i dobar plan vježbanja svi to možemo učiniti! Pa, kada su u pitanju vježbe za podizanje stražnjice, morate znati neke vrlo važne stvari:

- Prije svega, svaki rad na stražnjici mora biti izveden s mnogo utega. Inače neće uspjeti. Trebate odabrati težinu tako da možete izvoditi između 8 i 12 potisaka.

- Drugo, ne postoji takva stvar kao što je 15-minutni trening! U 15 minuta ne možete se čak ni zagrijati.

- Stvar je u tome, ako želite nešto promijeniti, morate se pobrinuti da to bude izazov. Dok radite vježbe za noge, vaša guza postaje napeta i „mjehurasta".

- Također je i vježbe za prsa bitna stavka. Svaka vježba za prsa mora biti izvedena s 3-4 seta i 8-13 ponavljanja.

 

Brazilska guza – Započnimo!

Čučnjevi

Čučnjevi su savršena vježba za vašu guzu. Samo zapamtite da činite čučnjeve s utezima, jer inače nećete dobiti željene rezultate.

Bolje je raditi čučnjeve sa šipkom zbog učinkovitosti, ali ih naravno možete napraviti s bučicama ili čak s nekim opremom za kućnu teretanu, kao što su trake ili utezi oko gležnja.

 

Iskoraci

Kao što smo spomenuli, postoje dvije vrste iskoraka. Jedan s odvojenim i otvorenim nogama, i iskorak s prekriženim nogama. Otvoreni je više za mišiće kvadricepsa, ali prekrižene su savršene za vašu guzu.

Ono što trebate učiniti je staviti nogu jednu iza druge i saviti se. Možete proširiti iskorak pomoću šipke, ili s bučicama.

 

Mrtvo dizanje

Kao i kod iskoraka, postoje i dvije vrste mrtvog dizanja:

- Mrtvo dizanje s ravnim nogama - poznato kao rumunjsko mrtvo dizanje,

- Mrtvo dizanje sa savijenim koljenima.

Za guzu je bolje učiniti vježbe mrtvog dizanja sa savijenim koljenima. To je zato što više zahvaća mišiće stražnjice i tonira bočne mišiće naših guzova.

Što se tiče prve vrste mrtvog dizanja - rumunjskog mrtvog dizanja, više je za mišiće nogu i za zadnje lože.

 

Ekstenzija zadnjih loža

U teretani se nalazi stroj za ovu vježbu, a to se zove „leg curls" stroj. Vi zapravo legnete na trbuščić i gurate noge dok istodobno stisnete stražnjicu.

Možete pokušati improvizirati ovu vježbu vlastitom tjelesnom težinom, ali je puno bolje ako je izvedete s utezima.

 

Hip Raise – podizanje kuka

Dosadašnje vježbe su dovoljne, ali evo nekoliko vježbi koje možete učiniti ako vam se rade dodatne vježbe za seksipilnu guzu! Ovo je izvrsna vježba za vašu stražnjicu. Možete to učiniti čak i u udobnosti svog doma. Samo zapamtite da to uvijek činite s nekim težinama!

Stavite neke utege na trbuščić i podignite ga! Ova vježba će dati tonus stražnjici, ali ćete sutradan sigurno osjećati opaku upalu mišića. No, isplati se!

  isprintaj članak