Odlična kuharica „Krk 50 delicija zlatnog otoka“
Turistička zajednica otoka Krka je nakladnik je kuharice pod nazivom „Krk 50 delicija zlatnog otoka“. Iako je iz tiska izašla krajem 2019. godine, predstavljanj ...
Izašla knjiga “Tragovima ruske emigracije po gradovima i mjestima Hrvatske” značajna i za hrvatsku povijest
Jeste li znali koliko su ruski emigranti bili značajni za hrvatsku povijest? Recimo da su osnovali virovitičko kazalište, ili izgradili vodotoranj u Vukovaru?! ...
Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Dobrim gospodarenjem i idejama do boljeg jela
Objavljeno: 20.09.2019. 19:14  
Kako postupati s mlijekom i mliječnim proizvodima
Kako postupati s mlijekom i mliječnim proizvodima

Mlijeko i mliječni proizvodi su vrlo osjetljivi, a pravilnim postupanjem možete dobiti samo vrijednost više!

 

Donosimo nekoliko savjeta:

- Da mlijeko ne bi iskipjelo preko mlijeka stavite cjedilo.

- Mlijeko se neće ukiseliti ni usiriti ako kod prokuhavanja u njega stavite žlicu šećera.

- Slatko vrhnje (šlag) lakše ćete umutiti ako mu dodate komadić maslaca, jer povećana masnoća stvara čvršći šlag.

- Da se prva kriška sira ne bi osušila premažite je maslacem i pokrijte alufolijom.

- Ostatke sira narežite na kockice, prelijte tučenim jajetom, uvaljajte u mrvice i ispržite.

- Stavite li u hladnjak zdjelicu s vrućim mlijekom nestat će neugodni mirisi, ali mlijeko više nije za upotrebu.

- Ne bacajte usireno mlijeko. Dodajte mu nekoliko kapljica soka od limuna i prokuhajte. Procijedite kroz gazu i imat ćete ukusan sir.

  isprintaj članak