Ovo su najjače putovnice svijeta 2019. godine
Hrvatska se, među članicama Europske unije, već godinama nalazi u nepovoljnom položaju zajedno s Bugarskom i Rumunjskom. ...
Zašto u Aziji nose kirurške maske za lice
Stanovnici ovih država vjeruju u tradicionalnu kinesku medicinu (TCM) prema kojoj su dah i disanje sastavni su dio dobrog zdravlja, a izlaganje lošem zraku može ...
Najbolji hotelski lanci za LGBTQ osobe u SAD-u
Mnogi hoteli u SAD-u prilagođeni su LGBTQ osobama, od velikih međunarodnih lanaca do malih hotela. Pogledajmo koji hotelski lanci pozivaju LGBTQ goste i pružaju ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Dobrim gospodarenjem i idejama do boljeg jela
Objavljeno: 20.09.2019. 19:14  
Kako postupati s mlijekom i mliječnim proizvodima
Kako postupati s mlijekom i mliječnim proizvodima

Mlijeko i mliječni proizvodi su vrlo osjetljivi, a pravilnim postupanjem možete dobiti samo vrijednost više!

 

Donosimo nekoliko savjeta:

- Da mlijeko ne bi iskipjelo preko mlijeka stavite cjedilo.

- Mlijeko se neće ukiseliti ni usiriti ako kod prokuhavanja u njega stavite žlicu šećera.

- Slatko vrhnje (šlag) lakše ćete umutiti ako mu dodate komadić maslaca, jer povećana masnoća stvara čvršći šlag.

- Da se prva kriška sira ne bi osušila premažite je maslacem i pokrijte alufolijom.

- Ostatke sira narežite na kockice, prelijte tučenim jajetom, uvaljajte u mrvice i ispržite.

- Stavite li u hladnjak zdjelicu s vrućim mlijekom nestat će neugodni mirisi, ali mlijeko više nije za upotrebu.

- Ne bacajte usireno mlijeko. Dodajte mu nekoliko kapljica soka od limuna i prokuhajte. Procijedite kroz gazu i imat ćete ukusan sir.

  isprintaj članak